El preu (i les lliçons) de la mofa

‘Ferrariman’ ha de recórrer a la policia que sovint critica perquè el defensi d’un grup de turistes que el van reconèixer per l’avinguda Meritxell després de més d’un any que es rigués d’ells perquè menjaven d’entrepà en una gasolinera i li van voler ‘demanar’ explicacions

Riure’s d’algú sense massa justificació de vegades pot tenir premi. Negatiu. I sinó que li ho demanin a en ‘Ferrariman’, que tot i això sembla no aprendre’n i malgrat haver-se d’amagar en un establiment escagarrinat de por continua enfotent-se’n d’aquells de qui la policia el va haver de defensar. Sí, la policia a la qual sovint tant critica. Una policia (el cos) que, més enllà de les multes que tot sovint ha d’instruir pels comportament fora de lloc de l’empresari al volant, tem que qualsevol dia algú li girarà la cara per les seves constants faltes de respecte o ironia poc fina.

Tot plegat es remunta a fa més d’un any i, després, a aquest dijous. Un bon dia es va trobar un grup de turistes que menjaven d’entrepà en una gasolinera. Sense manies, els va estar enregistrant. Els joves en van ser conscients i en algun moment se’l van quedar mirant com demanant-li, des de la distància, ‘què coi estàs fent’. Amb el seu Ferrari, gravant-los. Els turistes en qüestió, ‘motards’ d’una localitat de l’àrea metropolitana de Madrid, es van quedar amb la cara de Xavier Caballol. No va passar pas res.

Però ‘Ferrariman’ va acabar penjant en les seves xarxes socials aquelles imatges enregistrades dels turistes de l’entrepà lamentant la qualitat del turisme que arriba a Andorra, demanant-se si allò era el que el país vol i deixant aquells joves com un drap brut. Com que la ‘fama’ de Caballol ha traspassat fronteres, els turistes en qüestió van saber de l’existència del vídeo. De la gravació penjada a les xarxes. I no els va fer cap gràcia. Fins al punt que segons ha sabut ara l’Altaveu, els joves en qüestió van interposar una denúncia en un jutjat de Madrid acusant ‘Ferrariman’ d’un delicte d’odi.

Les fonts consultades han assegurat que el jutjat espanyol on van interposar la denúncia la va desestimar al·legant que els fets havien succeït a Andorra i que l’autor del presumpte delicte seria de nacionalitat andorrana. Allò va quedar en un calaix. Però no pas el record dels joves mofats, que aquesta setmana van tornar a Andorra amb les seves motos. I passant per l’avinguda Meritxell, de casualitat segons les fonts, el van reconèixer pel carrer. I se’n van anar directes cap a ell. A ‘demanar-li’ explicacions. Fins on hauria arribat la ‘demanda’ no està clar.

El que sí que és segur és que la valentia que mostra Caballol en els vídeos va passar ràpid. I l’empresari es va refugiar cames ajudeu-me en un establiment del cèntric carrer. I de seguida va contactar amb la policia per demanar auxili. La policia de la qual s’ha mofat. I respecte de la que ha rebaixat el nivell de tensió després de la primera condemna judicial que va tenir, justament, per faltar-los al respecte. Casualitat de la vida també, es va alertar els funcionaris perquè anessin a veure què passava.

Els agents que més a prop estaven del lloc eren dos motoristes del grup de trànsit. Un dels funcionaris s’ha afartat d’instruir infraccions de ‘Ferrariman’ i ‘Ferrariman’ no li és pas simpàtic. Al contrari, també l’ha fet protagonista d’alguna de les seves paròdies plenes de mala llet. Però al policia no li va tocar res més que sócorrer-lo. S’hi van afegir alguns altres funcionaris, van fer com d’intermediaris amb els joves turistes i es va acabar tot plegat. O potser no del tot.

Perquè els joves que se sentien ofesos pel comportament de l’empresari, van assegurar que interposaran una denúncia per odi -‘Ferrariman’ també se’n fot i retreu l’origen dels nois- contra el suposat creador de continguts. I que ara ho faran a Andorra. I ‘Ferrariman’ no va tenir cap més idea que, havent tornat a gravar-los, tornar a fer una publicació a les xarxes. I aquest cop, amb el contingut només visible per a subscriptors. Que ara l’empresari ja va d’‘influencer’. És un altre nivell, és clar.

Comentaris (30)

Trending