Portes obertes al futur estudiantil

El centre de Formació Professional ha acollit al llarg del matí fins a 250 alumnes de 4t de Segona Ensenyança que han realitzat diversos tallers per conèixer les branques que poden escollir

16 anys poden semblar pocs, però és l’edat a la qual s’ha de prendre la decisió que pot arribar a marcar el futur estudiantil i laboral dels joves. Al centre de Formació Professional d’Aixovall s’ha acollit aquest matí fins a 250 alumnes de 4t de Segona Ensenyança per tal de fer-los un recorregut per les diferents branques i cursos que poden escollir per a l’any vinent. Han fet tallers i han rebut consells d’aquells que millor coneixen els cursos, els estudiants.

“És molt important que vegin realment allò que els han exposat a base de tallers i que els mateixos companys que estan realitzant els estudis ho expliquin”, ha assenyalat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. En aquest sentit, s’ha organitzat la jornada de portes obertes al centre d’FP d’Aixovall. Han estat els alumnes, com la Lorena, el Jefferson i el Lluís, qui han exposat als 250 joves que han acudit al llarg del matí, com el Miguel Ángel o la Sara, què és el que es poden trobar si es decanten per alguna de les formacions que s’ofereixen.

Mitjançant diversos tallers, els joves han pogut conèixer en més profunditat aquelles possibilitats que més els interessen. Miguel Ángel i Sara, ambdós de l’escola d’Encamp, han acudit per saber-ne més sobre el Batxillerat Professional (BP) en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI), i el d’Activitats físiques esportives i de lleure. Per a Miguel Ángel ha estat “una jornada molt interessant”, on ha pogut començar a formar-se una idea ferma de què vol fer per al curs vinent. La Sara ha explicat que han pogut aprendre, al TCAI, a com ajudar a asseure’s a persones amb cadira de rodes o com rentar-se bé les mans. Així mateix, a la branca esportiva han pogut fer escalada o fitness, entre altres.

El TCAI és una de les formacions que s’ha introduït aquest mateix any, i que s’ha dividit també en una part més social com és el BP de Tècnic Sociocomunitari TSOCO. El Jefferson i la Lorena formen part de la primera promoció del curs, i s’han mostrat molt satisfets amb el desenvolupament dels seus estudis. Durant la jornada d’avui s’han encarregat d’explicar als joves quines són les sortides que té aquest BP. Personalment, Jefferson explica que vol continuar estudiant per convertir-se en odontòleg. La Lorena vol incorporar-se directament al món laboral amb els coneixements que adquirirà durant aquests dos anys.

Una altra de les formacions que ha tingut interessats aquest matí ha estat el Diploma d’ensenyament professional de Secretariat multilingüe. Lluís està al segon any, i assegura que va “acabar per bona o mala sort” sense pretendre-ho. En aquest curs es tracta protocol, mecanografia, ofimàtica i diversos coneixements que poden tenir per incorporar-se directament al món professional. Tot i això, ell també té intencions de seguir estudiant, i vol encarar-se cap a la branca de la comunicació.

Aquest any, de cara al pròxim curs, s’ampliarà el ventall de possibilitats. “Estem en un procés de treball molt intens de remodelació i de reformulació de la Formació Professional”, ha explicat Vilarrubla. Durant el curs actual, són 380 els alumnes que cursen les diferents opcions actuals. Evidentment, a l’augmentar la formació, s’augmenten les places que s’oferiran. Així, enguany l’antiga branca sociosanitària ja s’ha dividit en dues opcions diferents. Per al curs 2022-2023 serà el torn de Sistemes informàtics i xarxes, que passarà a tenir una formació professional inicial i dos batxillerats professionals. Vilarrubla ha indicat que estan estudiant la possibilitat d’incloure una branca centrada en els e-Sports, “genera molt d’interès entre els joves”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending