La poesia també venç el coronavirus

La celebració del Dia Mundial d’aquest art, que l’any passat es va suspendre, s’ha pogut tirar endavant al Complex d’Encamp, amb lectures d’obres premiades al premi Miquel Martí i Pol i un record per al desaparegut Joan Margarit

L’esclat de la pandèmia del coronavirus va afectar tots els àmbits de la societat i la cultura no en va ser pas una excepció. A poc a poc, s’ha anat reactivant tot, adaptant els actes a la necessitat de prendre mesures per minimitzar els riscos de contagi. Cinema o teatre han pogut recuperar els directes i, aquest dimarts, ha estat el torn de la poesia, amb el recital que s’ha celebrat per celebrar el Dia Mundial d’aquest art.

La cita era a la sala d’actes del Complex d’Encamp. Amb aforament reduït, sí; amb mascareta; també; amb distància de seguretat, evidentment; i amb gel hidroalcohòlic, per descomptat. Però, sobretot, i això és el més important, amb poesia. “Ens reunim per fer el que no vam poder l’any passat”, destacava la ministra de Cultura, Sílvia Riva.

Al llarg del recital, han llegit poesies diferents intèrprets. Entre ells, membres del programa Voluntaris per la llengua. Riva ha destacat que la iniciativa cada cop creix més. Actualment, hi ha 55 parelles a les quals s’han de sumar les catorze sorgides arran del projecte específic impulsat pel col·legi espanyol Maria Moliner. I, justament, amb la seva participació “unim la celebració amb la seva posada en valor”.

Riva ha reivindicat que la poesia “és un gènere que també cal cultivar i ha de tenir el seu espai”. Al llarg de l’acte, s’han llegit composicions premiades en les anteriors edicions del premi Miquel Martí i Pol, impulsat per la Biblioteca del Govern. I les primeres lectures també han estat especials. La cònsol major d’Encamp, que ha expressat alegria per poder recuperar els actes culturals, ha recitat un poema de Felícia Fuster, aprofitant que el 2021 és l'any dedicat a aquesta autora i Riva ha interpretat ‘Hotel Andorra Park’, del recentment desaparegut Joan Margarit.

Etiquetes

Comentaris

Trending