La pitjor forma de tornar d’un viatge a la neu

Un grup d’una cinquantena d’escolars gallecs que regressaven a Galícia després d’uns dies a Andorra han quedat aturats a prop de Zaragoza per culpa d’un avaria de l’autocar que encara no s’ha pogut resoldre

Un viatge escolar acostuma a estar ple de bons moments. Potser el més dolent és sempre l’hora de tornar cap a casa. Per a un grup d’estudiants gallecs, però, aquest encara ha estat pitjor: tornant d’Andorra cap al seu lloc d’origen, s’han quedat en pana a mig camí. L’autocar s’ha avariat i per ara no han trobat l’opció de continuar el trajecte.

Així ho han recollit diferents mitjans gallecs. El grup d’escolars havien passat uns dies d’esquí a Andorra. Són una cinquantena d’adolescents d’entre 13 i 18 anys del col·legi Maristes d’A Corunya. Aquest divendres, els tocava el dur moment del retorn. Van sortir del Principat a les set de la tarda del divendres amb la idea de fer el trajecte de nit.

Tot es va estroncar a la una de la matinada. El vehicle es va avariar i tot just van tenir temps d’arribar a una àrea de servei situada a uns tres quarts d’hora de Zaragoza. No van trigar a comprovar que el problema requeria un especialista. La van demanar, però fins hores després, pels volts de les sis del matí, no va arribar a lloc una furgoneta d’assistència tècnica. Aquesta, però, no estava preparada per atendre avaries d’autocars, sinó únicament de turismes.

Per tant, va tocar esperar encara més hores. A dos quarts d’onze s’ha presentat una segona furgoneta. I, en aquest cas, sense el material necessari per afrontar l’avaria. Novament, decepció entre l’expedició, que ha hagut de passar la nit a l’interior de l’autocar amb “força fred”. De fet, segons han explicat a mitjans gallecs, sort han tingut de poder treure de l’equipatge la roba d’esquí per poder abrigar-se.

Els pares dels alumnes han expressat indignació per la situació. Especialment, lamenten que els alumnes hagin d’esperar a l’àrea de servei i no s’hagi acceptat la proposta de traslladar-los en taxi a Zaragoza, on podrien esperar de forma més còmoda a la resolució del problema.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending