La pitjor forma de recuperar un cotxe retirat per la grua

Dos homes són jutjats acusats d’estafa i desobediència perquè van anar al dipòsit del comú d’Escaldes i es van emportar un vehicle, traient el parany i sortint de l’aparcament fent la tàctica del trenet

Si la grua se li emporta el cotxe, no intenti recuperar-lo de la forma incorrecta. Pot sortir car. De fet, pot arribar a acabar assegut a la banqueta dels acusats. És el que els ha passat a dos homes, que van voler rescatar un vehicle del dipòsit del comú d’Escaldes. Per fer-ho es van arribar a emportar el parany i van fer servir la tàctica del trenet per sortir de l’aparcament de Caldea. Resultat, ara afronten càrrecs per diferents delictes, entre ells, el d’estafa.

Els fets es remunten al 2018 i han estat jutjats aquesta setmana al Tribunal de Corts. Feia un mes que el vehicle, que, oficialment, era del germà d’un dels processats, havia estat retirat del carrer per una grua. En aquest temps, ningú l’havia reclamat. De fet, el comú ja havia iniciat fins i tot el procés per procedir al seu desballestament.

Els dos acusats, però, es van presentar a l’aparcament d’Escaldes, que també serveix de magatzem per aquests vehicles. Ho van fer amb una bateria que permetés recarregar la del cotxe allà dipositat. Un cop arrencat, conduit per una dona que, per cert, no està processada, van marxar de l’aparcament. Per poder sortir, van fer el trenet: és a dir, anar al darrere d’un altre vehicle sense donar temps perquè la barrera baixi. Per cert, també es van emportar el parany.

Les càmeres de vigilància, però, els van delatar. I el comú va fer la pertinent denúncia que ha acabat amb els dos homes asseguts al banc dels acusats. Per a la fiscalia no hi ha cap dubte. “Es van posar d’acord per anar a l’aparcament, retirar el parany del vehicle i sortir sense fer front a les multes ni al pupil·latge que haurien d’haver pagat si volien treure el vehicle”, ha comentat. I tots dos van actuar conjuntament. Entenia que hi havia dos delictes. Per un costat, estafa (recordant un cas similar jutjat ara fa uns mesos). Per l’altra, desobediència a l’autoritat. A banda, també els imputa una contravenció penal de furt, pel parany que es van emportar.

Així, en total demana una pena de 12 mesos condicionals i una multa de 400 euros. També exigeix que tots dos processats abonin al comú el cost del temps que va estar al cotxe al dipòsit i la sanció imposada i per la qual va ser retirada del carrer. En total, 2.063 euros.

Les defenses, en canvi, demanen l’absolució. Entenen que no es pot considerar que s’hagi comès un delicte d’estafa ni el de desobediència. En concret, pel fet que, malgrat emportar-se el vehicle, el comú pot continuar tot el procés administratiu per cobrar aquestes quantitats. I, per tant, no s’hauria produït cap perjudici econòmic per a la corporació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending