Els pessebres d’en Colomé tornen al carrer

Les tres vitrines que contenen els diorames que al seu dia va construir el maquetista egarenc s’exposen al passeig Arnaldeta de Caboet, un escenari inèdit fins ara

Els Reis Mags, o l’establia. Els pastors i el caganer. De tot i força es pot veure en les tres vitrines que aixopluguen els diorames que ja fa unes quantes dècades el maquetista i pintor egarenc Josep Colomé va construir per al gaudi de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes. També va ser l’entitat qui va encarregar al seu dia a l’artista desaparegut i que el succeiria el seu fill les reproduccions de molts dels monuments del romànic andorrà.

Els diorames tornen al carrer. Com ho fan cada any. Però enguany s’exposen en un lloc inèdit fins ara: el passatge Arnaldeta de Caboet, un pas natural per anar des de Carlemany, des de Vivand, cap al Prat del Roure i tota la zona del Clot d’Emprivat. Es dóna sentit, així, o s’ofereix un complement, per dir-ho d’alguna manera, a la mostra Sabors d’Hivern, a l’avinguda Nacions Unides.

La precisió i els mil i un detalls amb els quals Colomé va construir les escenes del pessebre són encomiables. Tot i que els diorames siguin d’allò més coneguts, perquè s’exposen any rere any, això no treu que desenes, fins i tot alguns centenars de curiosos, s’aturin a observar les maquetes. Més enguany, que hi tenen el reflex de Caldea. De ben segur que, d’alguna manera o altra, enguany tindran espectadors poc avesats de ser-ho en Nadals anteriors.

Habitualment, les vitrines les parava la Unió Pro-Turisme ja fos a la plaça de les Pubilles o a la de l’Església. També a la de Santa Anna. Però sempre per aquella zona. Enguany s’han acostat una mica més cap a la capital. Però sempre per portar, on sia que vulgui, l’esperit nadalenc.

Comentaris

Trending