Per Ordino i per l’estopa

Dolsa reapareix en la primera línia política repassant els contrincants: carrega contra Mortés per buscar pactes només per evitar una “derrota estrepitosa” i demana a Tudó que plegui del comúL’excònsol assegura que en cas de vèncer el 15 de desembre “governarem Ordino des d’Ordino” i posa en valor la seva gestió comunal anterior “amb grans inversions”

Geni i figura. Enric Dolsa és molt Enric Dolsa. La seva reaparició oficial en la primera línia política com a candidat a cònsol major defensant la samarreta de X'Ordino no ha deixat indiferent ningú. O potser sí. El que no n’ha deixat passar ni una, això sí que no, als seus adversaris polítics. De fet, ja ho ha deixat dit: vist que no podia avançar elements del programa electoral perquè la campanya encara no està en marxa, s’ha dedicat a “repassar una mica els nostres contrincants”. I a fe de Déu que ho ha fet. Ha criticat que Josep Àngel Mortés hagi pactat només amb la voluntat de guanyar després de quatre anys de “nefasta gestió” i ha exigit a Sandra Tudó que dimiteixi de consellera perquè presentant-se sota l’aixopluc socialdemòcrata ja no pot defensar la “filosofia liberal” amarada de la qual va sortir escollida el 2015.

Abans de repartir estopa a banda i banda -de terceravia n’ha vingut a dir que són pobres nanos sense experiència però que hi farem, hi posen ganes i defensen un projecte nacional que vol consolidar-se com a tal-, i aprofitant també la crítica sense miraments, Enric Dolsa, cap de la llista de X'Ordino -amb algun apunt puntual del número 2, Pere Mas- ha definit la seva candidatura com un “equip plural que combina experiència i joventut”. Ha deixat clar que cap dels membres de la llista no té cap vinculació amb una formació nacional i així, si aconsegueixen el triomf el 15 de desembre, “governarem Ordino des d’Ordino”. De fet, ha assegurat que si una formació independent, parroquialista, o almenys amb ell al capdavant del comú, hagués liderat la corporació ordinenca, la Llei de transferències no seria la que és.

Sobre el candidat d’En Comú per Ordino: “Ha tingut quatre anys amb el mateix color polític al Govern i ha estat incapaç de fer res”

En contraposició a la manca de projecte que ha atribuït a l’actual llista d’En Comú per Ordino i del mandat de Mortés que ara acaba, Dolsa hi ha posat la seva experiència comunal i els vuit anys “de grans inversions” que van dotar la parròquia, segons ell, de la qualitat de vida que ha fet que molts residents a d’altres indrets del país canviessin de residència. Una qualitat de vida que degut a la “nefasta gestió” de l’actual majoria s’hauria perdut. “Nosaltres no és que tinguem projecte, tenim projectes. I som capaços de fer allò que posem negre sobre blanc”, ha afirmat en la compareixença per presentar la candidatura.

D’En Comú per Ordino, és a dir, la suma de demòcrates, liberals i SDP, n’ha assegurat que sols busca guanyar a qualsevol preu. I ha afirmat que Mortés, “degut a la seva mala gestió” i veient-se suposadament abocat “a perdre estrepitosament les eleccions” ha hagut de buscar unes aliances encara que “els que ara li donen suport durant el mandat els hagi tingut a l’altra banda”. “S’han ajuntat per guanyar i el projecte… ja ho veurem”. La número 2 de la llista, Eva Choy, n’ha sortit ben parada. Almenys molt més que la seva encara ara companya de minoria comunal, una Sandra Tudó de qui ha dit que “i tant que ha mogut Ordino: en 24 hores va passar d’una filosofia liberal a una de socialdemòcrata”.

Sobre la líder de MovemOrdino: “I tant que ha mogut Ordino: en 24 hores va passar d’una filosofia liberal a una de socialdemòcrata”

Aquest canvi de samarreta ha servit a Dolsa, futboler reconegut i blaugrana empedreït, per posar sobre la taula algun que altre símil esportiu, futbolístic. “Jo hauria dimitit el mateix dia que hagués presentat la candidatura”. El cap de X'Ordino ha remarcat que Tudó és al comú per representar el liberalisme, que va ser sota l’aixopluc del qual es va presentar, amb el suport del propi Dolsa, i ara en canvi abraça la socialdemocràcia. “També hi ha qui del Madrid fitxa pel Barça, però ho fa per un preu i perquè no sent gaire els colors”, ha afirmat tot recordant que Choy, al cap i a la fi, no ha canviat pas tant.

Les referències a terceravia han estat més aviat breus, poc ressenyables. “No tenen cap persona amb suficient experiència”. Poc però suficient i clar. Ben entenedor. I després encara ha tornat a Mortés. Ha aprofitat que se li ha demanat pel fet que hagi destacat el deslligam amb la política nacional en contra del que remarca l’actual cònsol, que creu que és un valor tenir fil directe amb el Govern. “Ha tingut quatre anys amb el mateix color polític al Govern i ha estat incapaç de fer res”. Un altre dard enverinat per la candidatura ‘scrabble’, segons que ha dit: “Jo no sé com han fet el programa. Però del projecte se’n foten. El que volen és guanyar.”

De fet, en això darrer Dolsa i Mortés coincideixen. Tots dos volen el triomf electoral. I com que “els electors d’Ordino no són ‘tontos’”, l’excònsol i ara cap de files de X'Ordino està convençut que a partir del 15 de desembre hi haurà al comú ordinenc una segona ‘dolsista’. Per Ordino, per repartir estopa i per al que calgui.

Comentaris (21)

Trending