El Pedral (ara sí) té aparcament

El nou pàrquing, de zona verda, obert pel comú d’Encamp fa realitat un projecte que l’anterior corporació va haver d’avortar després fins i tot d’haver convocat el concurs per fer les obres perquè no tenia acord de lloguer amb l’anterior propietari del terreny

Des de fa un parell de setmanes, els veïns de la zona del Pedral a Encamp disposen d’un nou espai per aparcar. Una zona verda que permet disposar de fins a 34 places, molt necessàries a una zona després de perdre el pàrquing de la Palanqueta. La parcel·la on s’ha ubicat, però, té una història. Allà l’anterior corporació ja havia anunciat la voluntat de fer un estacionament de barrera, projecte que va quedar en no res després que es comprovés que no es tenia acord amb el propietari per al lloguer.

Novembre del 2019. El BOPA publica un concurs llançat pel comú que llavors liderava Jordi Torres Arauz. Es volia contractar una empresa per adequar l’espai que havia d’albergar un nou aparcament. La idea era que fos de barrera i que se situés a una parcel·la de la zona del Pedral, al costat del pati de l’escola andorrana de primera ensenyança.

El projecte, però, va tenir un curt recorregut. Al cap de pocs dies, però, es va constatar que hi havia un petit problema: l’anunci de les obres s’havia realitzat sense que s’hagués tancat cap acord amb el llavors propietari del terreny. Cert, s’havien mantingut converses informals, però en cap cas es van acabar cristal·litzant. I, per tant, no hi havia cap contracte de lloguer.

Ni va existir posteriorment. Les xerrades informals, segurament també dificultades per la precipitació del comú, no van continuar. I, finalment, va tocar fer marxa enrere. Es va anul·lar el concurs i el Pedral es va quedar sense pàrquing.

-

Relacionat

El comú d’Encamp retira el concurs del ‘no-pàrquing’ del Pedral

Fins ara. Fa uns dies, el comú va anunciar l’obertura del nou espai per estacionar. En aquest cas, de zona verda, amb parquímetre. 34 places que, de fet, suposen aire a uns carrers que va uns mesos van patir la pèrdua de l’aparcament de la Palanqueta, que tornava a la propietat del Prat Gran.

El nou aparcament del Pedral

Relacionat

Fins a 34 noves places d’aparcament a la zona del Pedral d’Encamp

Tot ha estat possible gràcies a un canvi de propietari. L’antic se’l va vendre a finals de l’any passat. I el nou, per ara, no té plans, a curt termini, per la parcel·la en qüestió. Per això, ha acceptat cedir-lo temporalment al comú. Almenys en lloguer per dos anys. I la corporació ha tirat endavant amb un projecte que va quedar avortat fa dos anys.

Ara bé, tot apuntat que serà temporal. La propietat, més endavant, sí que té interès a tirar endavant al terreny algun projecte constructiu. Llavors, recuperarà la parcel·la. Tot i això, el comú confia que ja disposi d’altres solucions d’aparcament a la zona.

Comentaris (1)

Trending