El comú d’Encamp retira el concurs del ‘no-pàrquing’ del Pedral

Després d’una reunió amb la propietat, va quedar clar que no només la corporació no tenia cap acord signat sinó que la pretensió és vendre el terreny i no pas llogar-lo

-
-
Ni aparcament, ni zona de jocs infantils, ni pistes per a bàsquet 3x3. El suposat pàrquing al Pedral d’Encamp s’ha esfumat. El comú farà definitivament marxa enrere a un projecte que havia anunciat fa uns dies. Deixarà sense efecte el concurs convocat tot just fa una setmana. El terreny sobre el qual es volia bastir el nou equipament és privat i el comú no havia signat cap acord que li atorgués cap dret sobre el mateix. Hi havia un acord de paraula segons la corporació; només es va mostrar un cert interès per la parcel·la segons fonts properes a la propietat.

En tot cas, i sia com vulgui, fa mesos, molts, que el terreny en qüestió està a la venda. Alguns agents immobiliaris el tenen en cartera per si hi ha un interessat. La voluntat de la propietat, segons les fonts consultades, no ha estat mai llogar-lo. Almenys no d’entrada. Cert que hi havia hagut una conversa, dues a tot estirar, de cafè, entre representants de la propietat i algun conseller pràcticament a títol individual. Però mai no es va parlar ni de preu ni de durada del contracte. Com que algun representant de la propietat forma part d’una candidatura electoral (Agrupament Encampadà), qualsevol minsa possibilitat que el comú acabi arrendant el terreny passa al proper mandat. I tot i així no està gens clar res.

La marxa enrere es farà efectiva amb un edicte al BOPA dimecres que ve i es retornaran els 170 euros a les empreses que hagin retirat el plec de bases

Però sense tenir cap contracte, el comú d’Encamp no només va anunciar la voluntat d’adequar l’espai i va fer un projecte d’adequació del mateix per transformar-lo en aparcament, va convocar el concurs per tal que empreses presentessin propostes constructives. La corporació hi preveia destinar, en xifres rodones, uns 270.000 euros. Al final, res de res. La corporació, després de parlar amb la propietat, ja ha vist clar que no té res a fer. I retira el concurs. La situació ja s’hauria comunicat darrerament a les empreses que han pogut mostrar interès en el projecte.

Formalment, el comú publicarà la setmana que ve un edicte al BOPA deixant sense efecte el concurs que havia convocat ara fa una setmana. Llavors serà quan formalment tot plegat quedarà anul·lat, en plena campanya electoral. De fet, tot plegat era ja un anunci electoralista. Si encara hi ha empreses que pretenen interessar-se o presentar proposta se’ls comunicarà que no cal que ho facin. I a les empreses que ja havien retirat el plec de bases, se’ls retornarà l’import de la documentació, que ascendia a uns 170 euros.

Comentaris (5)

Trending