Passeig Mojácar, un passeig que ‘treu espurnes’

Els materials escollits per la remodelació del tram del vial que va de les Bons al carrer 14 de Març són conductors d’electricitat i ara s’està estudiant com es resol la problemàticaEls urbans van arribar a tallar el pas pensant que hi havia alguna deficiència arran de les fortes enrampades que sofrien els propis agents i la immensa majoria dels animals que hi passen 

Els veïns d’Encamp potser no treuen foc pels queixals, però fan saltar espurnes. Això sí. Com a mínim, els que passen pel passeig Mojácar. El tram que es va inaugurar l’octubre passat i que va de les Bons fins al carrer 14 de Març és tot un perill. Les queixes s’acumulen i el comú valora com pot resoldre una anomalia no prevista però que està causant estralls. Els materials escollits per fer la remodelació, almenys alguns, són conductors d’electricitat. I hi ha tot de possibilitat d’enrampar-se. Tant pel sol fet de caminar sobre el nou terra com agafant-se per la barana, molts cops.

La sensació, asseguren algunes persones que s’hi han trobat i d’altres que coneixen la situació, és com si algú s’hagués oblidat un cable i aquest estigués connectat directament a la barana. I que d’aquesta manera, les guspires saltin amb tota llibertat. Les espurnes i els vianants. I els animals. Que els animals també són uns dels principals damnificats per una situació hores d’ara encara incomprensible però que està causant des de fa un parell de mesos un veritable enrenou i una allau de queixes al comú.

Les fonts consultades han admès el problema i han assegurat que la corporació n’és conscient i està mirant la millor manera de solucionar la qüestió. Segons les fonts, la problemàtica té un tractament resolutor. O així ho asseguren els tècnics, tot i que hi ha més escepticisme en altres indrets, que consideren que el més senzill seria substituir el material causant del problema i que se’n faci càrrec l’empresa constructora per no haver tingut en compte la circumstància.

Però resulta, segons les fonts, que la problemàtica no sempre existeix. En el cas dels gossos, la immensa majoria de les vegades els animals s’enrampen i toquen les castanyoles. En el cas de les persones, en molts casos depèn de la tipologia del calçat. Segons quines sabates es porta, es balla flamenc sense saber-ne; segon com, ni s’aprecia la qüestió. Però la situació, en general, és notòria i les enrampades es noten i d’allò més. Fins al punt que alguns dels damnificats, dels primers, serien agents del servei de circulació encampadà.

En més d’una ocasió es van enrampar. I no pas cap broma. Unes bones picades. Conscients que allí hi passava alguna cosa, van arribar a tancar durant uns dies el pas fins que es va resoldre el dubte. Hi ha un problema amb el material. Però sembla clar que genera quelcom més que electricitat estàtica. D’aquí, també, que els veïns reclamen que el comú trobi una veritable solució al problema i no que es quedi sols amb una tireta, un nyap per anar fent.

Comentaris (3)

Trending