Obert per al darrer estiu

Molts encampadans han volgut aprofitar el primer dissabte que el Prat Gran tornava a estar disponible, tot i les limitacions per a l’ús dels gronxadors o dels jocs infantils

El Prat Gran ha reobert aquest dissabte les portes i no ha trigat gaire a fer-se evident que els encampadans tenien ganes de tornar a gaudir d’aquest espai, que viurà el seu darrer estiu. Són moltes les persones que al llarg del matí han creuat unes portes que han estat tancades els darrers tres mesos (just des del 13 de març). Això sí, els nens no han pogut emprar els gronxadors ni altres instal·lacions com ara la tirolina, encara vetades pel risc de contagis amb el coronavirus. Ha tocat, doncs, portar-se les joguines de casa.

Feia setmanes que els veïns d’Encamp no podien gaudir de la zona lúdica més gran del poble. De fet, saben que aquesta té els dies comptats. Potser per això, en el primer dia que l’espai ha tornat a estar disponible, l’afluència ha estat important. Principalment, famílies amb nens i també adolescents, però també hi ha que ha volgut aprofitar la possibilitat de prendre alguna cosa a la terrassa del bar, que també s’ha posat en marxa.

El Prat Gran romandrà obert durant tot l’estiu. Mesos de pròrroga de vida, perquè la mateixa crisi del coronavirus que el va fer tancar també li ha donat més marge de temps. En circumstàncies normals, de fet, l’espai ja no existiria. Les obres d’enderroc s’haurien adjudicat a finals de març i haguessin estat gairebé ja enllestides. Ara, i després d’un acord entre comú i propietat, no serà fins a setembre que s’activi el procés per abandonar la parcel·la.

El Prat Gran aquest migdia, totalment buit perquè està tancat al públic.

Relacionat

L’enderroc del Prat Gran d’Encamp s’ajorna fins a la tardor

L’espai està obert, però no totes les instal·lacions estan disponibles. El parc infantil del Pocoyó o la tirolina estan envoltats de tanques. No es poden fer servir per prevenir el risc de contagi de la Covid-19. Els nens han hagut de portar el material per jugar de casa. Molts, amb optat per patinets i bicicletes, amb els quals recorrien d’un costat a l’altre l’espai. D’altres, per pilotes, per fer els xuts que els darrers dies han hagut de fer a les portes del parc.

“El nen tenia ganes de venir; quan li he dit que ja es podia s’ha posat molt content”, explicava una de les mares que ha volgut recuperar l’hàbit de passar un matí de dissabte al Prat Gran. Ha estat només una de les moltes persones que, almenys a Encamp, han pogut fer un nou pas cap a la normalitat. La nova o la que sigui.

Etiquetes

Comentaris

Trending