L’enderroc del Prat Gran d’Encamp s’ajorna fins a la tardor

El comú obrirà el parc dissabte i ha assolit un acord amb la propietat perquè l’espai estigui disponible durant tot l’espai pels ciutadans de la població sense cap cost addicional

El Prat Gran aquest migdia, totalment buit perquè està tancat al públic.
El Prat Gran aquest migdia, totalment buit perquè està tancat al públic. G. P.

Els encampadans podran tornar a gaudir a partir del dissabte del Prat Gran. Serà llavors quan l’espai, tancat des del 13 de març a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus, es tornarà a obrir. El parc romandrà, de fet, disponible tot l’estiu, ja que el comú i Casa Areny, propietari de la parcel·la, han arribat a un acord per endarrerir fins a la tardor l’inici de les obres d’enderroc de les instal·lacions.

Per tant, es pot dir que el coronavirus ha donat al Prat Gran una pròrroga. Inicialment, la previsió era adjudicar les obres per retornar l’espai al seu estat original a finals de març i que aquestes ja comencessin a l’abril. És a dir, abans de l’estiu el parc ja no existiria.

Sense la crisi del coronavirus, les obres d'enderroc haguessin començat a l'estiu i el parc ja no existiria

L’emergència sanitària ha canviat els plans. Primer, perquè el concurs per fer les obres va quedar suspès. Segon, perquè el parc va quedar tancat al públic, com a mesura per frenar l’expansió de la Covid-19. Des del 13 de març, no s’hi podia accedir.

El comú ha anunciat que dissabte l’espai lúdic tornarà a obrir les portes. I ho farà durant tot l’estiu. La corporació i la propietat del terreny han acordat que no s’hi farà cap actuació a la zona fins a l’octubre, sense que això suposi cap cost extra.

Serà a finals de setembre quan es reprendrà el procés per contractar l’empresa responsable de l’enderroc i del trasllat de les instal·lacions. Coincidirà, de fet, amb la finalització de la primera fase del concurs d’idees per al nou parc.

Mitjançant un comunicat, el comú ha volgut agrair a Casa Areny “la predisposició per permetre l’obertura de manera excepcional durant aquest estiu del Prat Gran”. Això farà que els encampadans puguin “gaudir d’un espai d’oci i lleure a l’aire lliure, especialment important i desitjat després de l’etapa de confinament que ha viscut la ciutadania en els darrers mesos arran de la crisi sanitària”.

Etiquetes

Comentaris

Trending