De la natura al taller

Els projectes Som de Bosc i Botànica comparteixen espai creatiu per compartir idees, passions i amor per la feina a Escaldes-Engordany

Som de Bosc i Botànica, són dos projectes molt similars, però a la vegada molt diferents. Les seves creadores, Sara i Blaia, comparteixen una passió: la natura. Ara, també compartiran espai de feina. “No estem fusionant projectes, però només el fet de treballar juntes ja ens està aportant moltes coses a nivell comunicatiu, de benestar, i al final, quan dues persones creatives passen moltes hores juntes, alguna cosa en surt d’això”, explica la Sara.

Ambdues han tingut trajectòries i inicis diferents, però els seus camins s’han unit a Escaldes, en un taller on la natura, la pau i la màgia sembla que conflueixen. Possiblement, el que les ha portat a compartir espai de feina, en una mena de co-working creatiu, és aquesta passió per la naturalesa, per les muntanyes a les quals han viscut des de petites. Però, la complicitat entre Sara i Blaia és patent a l’ambient. Han aconseguit construir un lloc on crear, no sols els seus productes, sinó també pau per a tot aquell que entra i proximitat per als seus clients.

De vegades em sento una mica bruixa amb les potingues i pocions”, ha explicat la Sara, el nom darrere Botànica. Va estudiar Belles Arts i Educació Social, i sempre les ha compaginat, però sempre ha tingut clar que necessitava treballar connectada amb el medi. “No sabia ben bé com fer-ho fins que vaig descobrir el món dels tints naturals i vaig lligar tots els meus mons”, apunta Sara.

Sara, de Botànica, amb una clienta al taller.
Sara, de Botànica, amb una clienta al taller.

Blaia, al cap de Som de Bosc, ha sigut itinerant pel món de l’artesania, aprenent, provant i estudiant totes les possibilitats. “He viatjat a tot arreu a Espanya i, en cada lloc que he estat, he tractat d’aprendre una disciplina nova”, conta Blaia. Però la resina va ser el seu gran descobriment, la forma definitiva d’unir la natura amb l’art. D’aquesta troballa surten tota mena de joies i, cadascuna d’elles, conté una mica del bosc i una mica de la seva autora.

La recerca de materials, per a elles, també és una cosa completament natural. Per a Som de Bosc, es recullen els elements directament de la muntanya. La Blaia fa una cerca minuciosa de flors, fulles, bolets i qualsevol cosa petitona que es pugui convertir en una joia única que li agradi al client però, sobretot, a l’artista.

Blaia, de Som de Bosc, treballant al taller.
Blaia, de Som de Bosc, treballant al taller.

Per a Sara el procés és una mica diferent, però també passa per la muntanya. Les flors i les herbes les recull ella mateixa, però per als seus tints, també utilitza altres productes orgànics que té la sort que l’ajuden a aconseguir amics, familiars i clientes. De fet, va arribar a un acord amb el comú d’Andorra la Vella per poder quedar-se amb totes les flors de rotondes i placetes en el canvi de temporada. Les teles i altres materials, també tracta que siguin naturals i fets a Europa, principalment.

A l’hora de parlar dels seus productes, la il·lusió, la passió i la creativitat surten a relleu. Els catàlegs de les seves webs, on es pot veure i comprar tot allò que fan, són sols una petita mostra del que guarden les seves ments. Polseres, anells, arracades, motxilles, camisetes, kits per a aprendre a tenyir... Tot un ventall de possibilitats per als amants de la natura, dels productes sostenibles i, sobretot, bonics. Tots ells, creats en un ambient màgic a Escaldes- Engordany.

Comentaris

Trending