La música electrònica d’Andorra travessa fronteres

Els Dj’s nacionals, Swowo i Alex Montalvo publicaran pròximament el seu primer tema ‘Sad song’, amb un dels segells més reconeguts d’aquest àmbit a Espanya, ‘Addicting Records’

Ser discjòquei a Andorra és un repte, però sempre n’hi ha de somiadors. L’Àlex Montalvo i l’Alex Noenlle (més conegut com a Swowo), en són dos d’aquests. Des de ben joves, els 15 anys aproximadament, han perseguit l’objectiu de convertir-se en DJ’s i poder viure de la música. Ho van arribar a tocar amb els dits fa uns anys, en guanyar un concurs al país que els va portar a treballar amb marques, que els van patrocinar. Ara tornen a veure’s prop del que sempre han volgut aconseguir, i facen el salt amb un dels segells més reconeguts d’Espanya, Addicting Records, i el seu tema ‘Sad Song’.

Segons explica Swowo, es tracta d’un so més comercial, una mica allunyat del que els dos Dj’s estan acostumats a punxar en les seves sessions. Tot i això, no han volgut deixar enrere, almenys del tot, aquests aspectes suburbans que sempre els acompanyen. “Amb aquesta fusió pensem que pot ser una bona cançó per la ràdio”, afegeix Swowo. ‘Sad song’ és un tema electrònic tranquil i vocal, “que enganxa”. De fet, als primers en capturar va ser a Addicting Records.

El procés de creació va estar conjunt, i es va iniciar per un instrumental creat exclusivament per ells dos. El següent pas va estar buscar un so vocal que s’adeqüés al que ells pretenien. “Vam trobar un que ens va quadrar i així el vam aconseguir acabar”, explica Swowo. El temps total per fer-ho, un parell de mesos. Després, començar a moure’s perquè pogués veure la llum.

SAD SONG
 

Des del segell van escoltar la maqueta que els dos Dj’s andorrans van presentar. Ho va fer sense compromís, senzillament per connexions amb altres persones. Així és com es mou tot al món de la música, per contactes. En aquest cas, el tic va ser verd, i Àlex Montalvo i Swowo seran els segons andorrans en publicar un tema propi amb Addicting Records. Sortirà a finals de gener, i no serà l’únic dels dos andorrans que ho farà pròximament. Per al febrer tenen previst treure un altre tema amb una disquera llatinoamericana.

El projecte de futur d’aquests andorrans és fer-se un lloc al món de la música electrònica. Amb els peus a terra, i amb una perspectiva realista del que és guanyar-se la vida com a discjòquei, Swowo i Àlex Montalvo continuen treballant dia rere dia per aconseguir-ho. “Volem que la nostra música arribi a més llocs, que vagin sortint ‘bolos’ i poder dedicar-nos a la producció, que ara mateixa no podem”, afirma Swowo.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending