Mitja hora amb les urgències aïllades per telèfon

Una estona abans d’aquesta passada mitjanit, números com el 110, el 116 o el 118, i també algunes centraletes de serveis d’emergència, han deixat de funcionar

L’alerta es va activar poc després de les 11 de la nit. Per causes imputables a Andorra Telecom, almenys a priori, molts dels números d’urgències i també els que porten a les centraletes de serveis essencials com l’hospital, per posar un exemple, van deixar de funcionar. Potser responia algun alguna gravació automatitzada, però poc més.

Professionals sanitaris o dels bombers van començar a preocupar-se perquè davant qualsevol emergència no podien ser localitzats per la via ordinària. Telèfons com el 110, el 116 o el 118 no eren operatius. En el cas de la policia, per exemple, ja hi ha un mecanisme preparat perquè en cas de disfuncionament del 110 s’activi un altre telèfon. Pel cos d’ordre, almenys aparentment, d’una manera o altra la trucada acaba arribant a la sala de control, a la centraleta de comandament, i la urgència és sempre atesa.

Però no passa el mateix en altres serveis que van haver de recórrer a telèfons personals o d’altra naturalesa per mirar de mantenir-se ‘connectats a l’exterior’. Sortosament, la incidència tot just va arribar a la mitja horeta i al punt de la mitjanit, més o menys, la normalitat aparent s’havia reestablert. Hores d’ara, tot i haver sol·licitat una explicació, Andorra Telecom encara no ha determinat, almenys públicament, què va passar.

Comentaris (2)

Trending