Una missa per cantar “per molts anys”

L’església de Sant Esteve acull una cerimònia especial, presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, per commemorar, just el dia de l’onomàstica del patró d’Andorra la Vella, els 60 anys de la consagració del seu altar

No podia ser cap altre dia. L’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella ha celebrat aquest 26 de desembre, dia de l’onomàstica que li dona nom, l’acte central del programa de commemoració del 60è aniversari de la consagració del seu altar, efemèride amb què es va culminar l’ampliació del temple, lloc clau en la història del Principat. Ha estat una missa que ha congregat un gran nombre de fidels i en la qual ha participat l’arquebisbe ad personam d’Urgell, i Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, i la resta de rectors del país.

Només començar l’ofici, al qual també hi ha assistit la cònsol major, Conxita Marsol, el bisbe ha volgut recordar, justament, la significació de la jornada, remarcant els 60 anys que es compleixen des de la consagració de l’altar. Un temps que, ha volgut destacar, ha servit perquè la comunitat de fidels de la capital s’hagi enfortit. “No vivim de les pedres, que sí que aixopluguen i fan una casa, però l’important és la parròquia, que creix”, ha assegurat.

LA CÒNSOL MAJOR, CONXITA MARSOL I EL CONSELLER DE CULTURA, MIQUEL CANTURRI DURANT L'ACTE D'AQUEST DIJOUS.

Relacionat

Sant Esteve recorda el seu passat i Marsol anuncia reformes mentre reivindica la tornada dels murals

Vives ha estat l’encarregat, lògicament de fer l’homilia central, on ha volgut defensar la celebració de Sant Esteve, “el primer màrtir”, l’endemà de Nadal. “A altres llocs també es fa, però li donen altres noms, com ara boxing day”, ha apuntat. “Ens ajuda a no quedar-nos en un Nadal superficial o fàcil, com si no el fet de seguir aquest nadó no ens demanés sacrificis, fins i tot, donar la vida”, ha comentat. Per això, “l’endemà l’església vol que pensem en Esteve, en aquest home jove” que va tenir “una mort atroç” -via lapidació-.

L’arquebisbe d’Urgell, recordant el martiri del Sant que dona nom a l’església parroquial d’Andorra la Vella ha lamentat “com de salvatges som els homes i les dones quan volem fer mal”. A la vegada, però, també ha posat en relleu la capacitat del “perdó” evidenciada per Jesús en la seva crucifixió. I ha fet una crida a “recollir l’exemple del nostre patró” tot advertint que “continuarem vivint martiris” però “el senyor vol que sapiguem resar”. El camí, ha assegurat, és que “mentre ens passin coses dolentes, no deixem l’oració”.

Evidentment, també s’ha referit a l’efemèride que se celebrava. Ha recordat que, en el seu moment, les autoritats, amb el Copríncep Ramon Iglésias al capdavant, “van entendre que aquesta parròquia era la capital”, i citant Marsol, ha defensat que “ens convé fer aquest esforç de capitalitat”. També ha volgut aprofitar per recordar que el seu antecessor “va fer altres obres que a vegades no s’han posat prou en relleu”. Sobre Sant Esteve, ha remarcat que es va fer una ampliació “bonica i pensada”.

Comentaris (1)

Trending