L’escolanet d’Andorra la Vella esdevé vicari d’Escaldes

L’únic mossèn nascut al Principat inicia amb la missa dominical a l’església de Sant Pere Màrtir el nou encàrrec pastoral, que el durà també a Encamp i, especialment, al Pas de la CasaAmb 32 anys, Emili Villegas, ordenat fa poc més de cinc anys i que els darrers quatre els ha passat a Roma estudiant la sagrada litúrgia, és el capellà més jove del bisbat d’Urgell

Emili Villegas, mossèn Emili, torna a casa. Bé, de fet, no ben bé. Ell ha estat de la parròquia d’Andorra la Vella de tota la vida. Ara, sent un més dels ambaixadors de l’Església (amb E majúscula) catòlica, el capellà més jove del bisbat d’Urgell inicia la nova tasca pastoral encomanada per l’arquebisbe Joan-Enric Vives. “La providència ha volgut que un escolanet d’Andorra la Vella esdevingui vicari d’Escaldes.” I la missió vicarial l’ha iniciat aquest 9 de setembre amb la missa dominical a l’església de Sant Pere Màrtir.

Vives va designar fa unes setmanes Villegas nou vicari d’Escaldes i d’Encamp. Per tant, serà l’ajudant dels rectors de totes dues parròquies, això és, la mà dreta de mossèn Jaume Soy i de mossèn Antoni Elvira. Dos referents diocesals per al jove mossèn andorrà. Un, perquè porta 45 anys al Principat i va ser un dels introductors del nou vicari en la religió. Amb mossèn Soy, quan va estar a l’església de Sant Esteve, Villegas hi feia d’escolà. I hi va aprendre catequesi. L’altre perquè és un dels ferms valors del bisbat. Nou canonge de la Seu, Elvira té diverses tasques de responsabilitat en la diòcesi d’Urgell i està força en línia amb el papa Francesc, que el té entre un dels seus missioners -amb nomenament formal- que té escampats pel món.

Villegas, mossèn Emili, pretén “estar a l’alçada” de tots aquells mossens amb els quals, des d’aquells temps d’escolanet, ha anat aprenent. Mossèn Jaume, mossèn Blai Fortuny, Josep Maria Soler… Emili Villegas s’ha estrenat a Escaldes oficiant al costat de Soy la missa dominical. El rector escaldenc li ha donat la benvinguda durant una eucaristia ordinària amb uns trets una mica especials. Era la primera de Villegas al Principat, després d’haver exercit fonamentalment fins ara a Tremp i Roma, on ha estat fent la llicenciatura en sagrada litúrgia. “És jove i molt preparat”, ha recordat Soy en l’inici de la missa en presentar-lo.

Mossèn Emili Villegas presidint la benedicció del pa i el vi en un moment de la missa dominical que ha oficiat amb el rector Jaume Soy a Sant Pere Màrtir. | ALTAVEU

 

Com ha explicat ja en el final de la celebració eucarística el rector escaldenc, Sant Pere Màrtir, Santa Eulàlia d’Encamp i Sant Pere del Pas de la Casa hauran de compartir vicari. Emili Villegas servirà als tres llocs. De fet, els dissabtes i els diumenges, Villegas estarà especialment vinculat al Pas. Entre setmana, la seva activitat se centrarà més a Escaldes, on tindrà missions com la catequesi o col·laborar i dirigir quan escaigui l’administració dels sagraments que siguin necessaris. Vaja, oficiar funerals, casaments, comunions i altres.

Just abans d’acabar la missa d’aquest diumenge, Emili Villegas ha pres la paraula davant d’un centenar de feligresos, per mostrar la “satisfacció” de poder retornar al Principat amb la nova missió pastoral encomanada per l’arquebisbe i per agrair “les paraules plenes d’afecta, d’estimació i d’acollida” pronunciades per mossèn Jaume Soy en l’inici de la celebració. El jove capellà ha explicat que aquesta darrera setmana s’ha començat a posar al dia de la vida parroquial. I ha remarcat que “són moltíssimes les activitats” que es duen a terme entorn de la parròquia escaldenca.

Villegas ha remarcat que “un servidor ve de zero” però amb ganes d’implicar-se amb “una Església viva”. Ha repassat alguns dels capellans que l’han marcat durant el seu camí fins que la providència ha volgut, ha destacat, que “un escolanet d’Andorra la Vella esdevingui vicari d’Escaldes”. I a Escaldes, a Sant Pere Màrtir, hi havia, ha explicat, els seus pares, la seva germana, nebots, i el seus padrins de bateig que just celebraven 61 de matrimoni. Tot per acabar afimar que “un mossèn no és mossèn per ell mateix, és mossèn pels altres. Vinc a desgastar-me per vosaltres”.

Etiquetes

Mossèn Emili Villegas (esquerra) i mossèn Antoni Elvira. Tots dos tenen noves responsabilitats.

Relacionat

El nou vicari Villegas col·laborarà amb el nou canonge Elvira
-

Relacionat

“Sempre que els andorrans ho vulgueu, nosaltres hi serem, ajudarem, arbitrarem”

Comentaris

Trending