“La Fira de fires”

L’aparcament del Parc Central acull els 170 estands d’associacions, empreses i institucions del país durant els pròxims tres dies en el que la cònsol major ha denominat com l’esdeveniment “més important del país”

La 43a edició de la Fira d’Andorra la Vella obre les portes aquest divendres gairebé com si fos la primera vegada. Amb les mateixes ganes i entusiasme, com si no s’hagués fet mai. El fet que sigui “com les d’abans”, sense restriccions, sense mascaretes i amb totes les possibilitats que això ofereix ha fet que les entitats del país vulguin ser-hi presents. També s’espera que la població hi vagi, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha assegurat que s’augura que hi passi tot el país.

Marsol l’ha denominada “la fira de fires”, “l’esdeveniment més important del país”. I és ben cert que ocupa espai i fa soroll. Acull 170 estands i s’espera que tingui 70.000 visitants en tres dies. És l’oportunitat perfecta per ser-hi, “és important que puguem donar cabuda a totes aquestes fires tan diferents dintre de la Fira, que tothom trobi el seu espai”, ha assegurat Marsol, fent referència no únicament a l’envelat, sinó a les zones exteriors i també a totes les parades artesanals del passeig del riu.

La inauguració, com és habitual, ha anat de bracet de gran part de la classe política del país, que han visitat diversos estands. El primer d’ells, el de realitat virtual, on han fet un tomb per Andorra la Vella amb ulleres posades. El cap de Govern, Xavier Espot, també present, ha assegurat que “tots sabem que és un esdeveniment per on transita gairebé la totalitat de la ciutadania andorrana”. És un projecte que, segons Espot, “ha anat millorant, veiem nous expositors, noves tecnologies, noves iniciatives en matèria d’innovació i sostenibilitat”.

 

L’objectiu final, en certa manera, de la Fira d’Andorra la Vella, donar a conèixer nous productes. També és el lloc ideal per al teixit associatiu, per a les parapúbliques. Espot ha explicat que “intentem ajudar-les perquè se sàpigui tot el que s’està fent, particularment, a nivell de transició energètica i de lluita contra el canvi climàtic”. Andorra Telecom, per exemple, mostra tot el que està fent per a innovar a nivell tecnològic. El cap de Govern ha assegurat que “estem contents de ser-hi i de poder parlar amb tota la gent, també de participar-hi posant el nostre petit gra de sorra”.

Malgrat la lloança a la Fira, també comporta una problemàtica que és difícil passar per alt. Ocupa un dels centres neuràlgics de l’aparcament de la capital, treu moltes places per a vehicles ben a prop del centre. S’ha hagut d’avançar, de fet, per no condicionar les dates de Tots Sants. “Intentem ser una mica més tolerants, per exemple amb les motos, i s’aparquen, de totes maneres, hi ha pàrquings com el de davant de Govern o el de l’estació de busos que no estan plens, i ens hem d’adaptar una mica”, ha remarcat la cònsol, que ha demanat “una mica d’esforç, perquè el país tira, l’economia tira, i ens hem de sacrificar tots”.  

IMG 6245
 

 

Comentaris

Trending