Inauguració de l’escola andorrana de Santa Coloma, un any després

El centre va obrir el curs 2020-2021 amb les reformes i l’ampliació ja enllestides, reunint tots els alumnes de primera i segona ensenyança en un mateix lloc

Les instal·lacions de l’escola andorrana de Santa Coloma fa un any que s’utilitzen després de la reforma. En la teoria, ja hi estaven inaugurades, en la pràctica, encara no s’havia fet de forma oficial. Així, la ministra d’educació, Ester Vilarrubla, i el cap de Govern, Xavier Espot, s’han arribat al centre, aprofitant la ronda de visites que fa setmanes que hi fan, per fer l’acte i compartir una estona amb els alumnes.

Més de 1.500 metres quadrats, 18 aules noves i ampliació dels patis que van estar enllestits per al curs 2020-2021, però que han destapat avui la placa oficial. El pressupost ha estat de set milions d’euros, “és una inversió en el futur dels nostres joves”, ha afirmat Espot. De fet, han sigut els alumnes qui han mostrat a les autoritats els nous espais que, ara fa un any, ells començaren a donar-li ús. “La situació de la Covid-19 no ens havia permès venir abans”, ha puntualitzat Vilarrubla.

“Ens fa molta il·lusió, perquè aquestes inversions tenen un retorn en el futur de la població”

L’arribada de les autoritats s’ha fet a colp de batucada, amb els alumnes més que preparats per rebre al cap de Govern i la ministra. A l’entrada, un grup de primera ensenyança s’han convertit en periodistes, i han fet preguntes a Espot, que ha assegurat que inaugurar una escola “fa molta il·lusió, perquè aquestes inversions tenen un retorn en el futur de la població”. Sentiment que s’ha deixat entreveure en cada aula a la qual entraven, interactuant amb els nens i donant-se a conèixer entre la canalla.

Han passat per, pràcticament, totes les edats. Des dels més petits, que pintaven dibuixos i feien formes amb plastilina. D’altres que feien música amb instruments i que, afirmaven, les seves famílies coneixien Espot. També han vist ballar, on el cap de Govern ha patit per si el feien unir, o parlar en francès, amb el qual no ha tingut problema. Com és comú quan s’interactua amb infants, no han faltat anècdotes i comentaris dels més petits, que no tenien massa clar qui els visitava, però si com s’havien de comportar.

Per a Vilarrubla, la visita ha sigut especial. La ministra va ser directora d’aquesta mateixa escola durant deu anys, “una de les feines més maques que he tingut mai”. Així mateix, al seu parlament, ha afirmat que “hem apostat per la qualitat, per crear un sistema educatiu andorrà que és l’essència de créixer com a persones i com a col·lectiu”. Aquesta obra, que ha suposat reunificar tres centres en un, és l’inici “de donar una casa digna a les escoles i esborrar del panorama els prefabricats”.

De fet, Espot ha assegurat que sempre s’ha de treballar per millorar les instal·lacions educatives. “Hi ha escoles que tenen una certa antiguitat i s’han de fer inversions de manteniment”, ha afirmat, “però estem en una situació de relatiu confort i amb una qualitat de les infraestructures molt elevada”. De moment, l’escola andorrana de Santa Coloma ja fa un bon ús de les noves zones de les quals gaudeix, on hi ha fins a 950 alumnes que durant nou anys van haver d’estar separats.

Comentaris

Trending