L’home de les tres identitats

La policia deté un contrabandista no pas pel tabac de més que portava, que era una falta administrativa, sinó per dur una documentació falsa

Que anés carregat fins al capdamunt del cotxe de tabac no és res comparat amb el fet d’identificar-se amb un document fals. De fet, amb donar identitats diferents cada cop que et requereix la policia. És el cas d’un ciutadà francès que va ser detingut dimarts passat a la duana juxtaposada del Baladrà. El tabac de més que duia corresponia a una falta administrativa. Però identificar-se cada vegada que se li demana de mode diferent…

Els fets van passar dimarts passat a 2/4 de 8 de la tarda. Fent la seva feina, els duaners andorrans van aturar i controlar un vehicle que conduïa un home francès no resident de 47 anys. Hi havia dos ocupants més. El control es va produir a Incles, en un punt que ja es considera franja duanera. Com que al cotxe hi duien fins a 1.090 paquets de tabac valorats en 3.793 euros, s’havia d’aixecar acta per la comissió d’una infracció administrativa. Ep, que tot sovint, sempre, vaja, la cosa pot sortir més cara que la sanció penal.

Els tres homes van ser traslladats fins al despatx que la policia té a la duana juxtaposada del Baladrà. Allí els agents van fer, també, la seva feina. El primer va ser exigir al conductor que s’identifiqués. Ho va fer amb un document d’identitat francès. No els va acabar de convèncer la situació als policies que van passar a verificar informàticament les seves empremtes dactilars.

D’aquesta manera van descobrir que l’home ja havia estat controlat amb anterioritat en dues ocasions. I no feia pas tant. Les dues ocasions havien estat al 2019. Hom pot malpensar i sospitar a què es dedica el senyor. En tot cas, això era el de menys. Els uniformats el que van esbrinar és que en les dues anteriors ocasions, l’home sempre anava indocumentat. I cada cop va facilitar una identitat diferent. Diferent entre elles i diferent a la que figurava en el document que, aquest cop sí, duia a sobre. Tot plegat va servir perquè els policies, finalment, el detinguessin acusat d’un presumpte delicte contra el tràfic jurídic.

Etiquetes

Comentaris

Trending