L’home que amenaçava de mort l’hospital sencer

Entre la policia i el SUM van haver de retenir un jove que la mitjanit passada, embriac, es va mostrar molt agressiu amb els vigilants de seguretat del centre sanitari, als quals els esgrimia l’ampolla de vidre que duia

Que la pandèmia està agreujant les alteracions mentals que abans de l’esclat de la crisi sanitària probablement ja es patien és una evidència que, malauradament, cada dia que passa es reflecteix en accions o successos vers els quals caldrà posar remei. El darrer cas, el d’un jove resident de tot just 30 anys que la mitjanit passada va haver de ser controlat per la policia -controlat que no pas detingut- després que s’hagués encarat al personal de seguretat de l’hospital.

L’home deambulava per la plaça de la terrassa, a tocar l’accés principal del centre hospitalari. Segons sembla, volia accedir sí o sí a l’interior del recinte. Fonts del SAAS s’han limitat a confirmar que d’aldarulls al servei d’Urgències n’hi ha tot sovint i es miren de resoldre de la millor manera possible. Però en aquest, el jove, embriac i brandant una ampolla de vidre, s’hauria posat prou violent i desafiador amb els vigilants de seguretat. Vista la situació i les amenaces de mort -contra tot el personal de l’hospital- es va avisar la policia.

Segons fonts sanitàries, almenys una patrulla policial no va trigar gaire en presentar-se a lloc, i l’home, quan va veure els policies, va agafar escales avall, en direcció a l’avinguda Fiter i Rossell. Però en la planta intermèdia va ser interceptat pels agents, que li haurien demanat explicacions. Suposadament, els policies haurien constatat la situació crítica de l’home, fora de sí, fantasejant, afirmant coses incongruents, sense sentit, una manifestament no certes.

Se’l va controlar i se’l va custodiar fins als serveis mèdics amb el suport d’integrants del SUM, que se n’haurien fet càrrec fins a poder ser atès degudament. Les fonts del SAAS consultades han tret ferro als fets en sí, però altres fonts hospitalàries no només han lamentat la situació sinó que han advertit de l’agreujament de l’estat de salut mental de moltes persones. I del risc que suposa aquest agreujament pel que el sofreix però també pel seu entorn. I en situacions com la viscuda la mitjanit passada també per aquells que l’han de tractar. L’han d’atendre.La dona de la bata i l’almoina, cap a Vilanova i la Geltrú

La dona que durant bona part de la jornada de dimecres hauria estat rodant per la plaça de l’església  de Sant Pere Màrtir demanant almoina tenia previst traslladar-se aquest dijous cap al seu domicili, a Vilanova i la Geltrú. De fet, després que la policia rebés un avís ciutadà que hi havia una dona d’edat avançada i amb una bata d’estar per casa al bell mig d’Escaldes pidolant, se la va anar a controlar i se li va demanar que deposés la seva actitud. Tot i no ser resident en l’actualitat al Principat, ho havia estat durant una desena d’anys i ara de tant en tant es trasllada no se sap ben bé perquè al país i sol mostrar el mateix comportament, segurament fomentat per alguna patologia mental. No és la primera vegada que se la foragita. Aquest dimecres va ser traslladada fins a la frontera on efectius de la policia nacional espanyola se’n van fer càrrec. Havia de passar la nit a la Seu i aquest dijous, aparentment sota algun control assistencial, s’havia de traslladar cap al seu domicili, al Garraf.

L'església d'Escaldes, a la dreta.

Relacionat

La dona de la bata que demana almoina i entrepans 

Comentaris (1)

Trending