Gaudir de Canillo a l’aire lliure

El projecte Carlina Market s’ha engegat aquest estiu i ha portat a la parròquia un concepte de mercat multidisciplinari molt present a tot arreu d’Europa

El concepte de mercat és conegut per gairebé per tothom com a espai físic on comprar i vendre productes. Però, darrerament, el terme ha anat evolucionant fins a un significat diferent, creant nous espais on no únicament es poden comprar productes, sinó on es poden fer activitats, tallers, assistir a xerrades i senzillament gaudir d’una estona a l’aire lliure. “És com una festa major, però sense ser-ho”, explica Carla Patroni, encarregada del Carlina Market, l’espai que s’ha posat en marxa aquest estiu a Canillo.

Agafa referències de grans esdeveniments com el Palo Alto Market, L’Ítaca Market o a nivell de food market, el de Cerdanya. “A Andorra no teníem aquest format i la resposta ha sigut boníssima, a la gent li agrada molt tenir aquest espai on poder gaudir de diferents activitats”, explica Patroni. El projecte sorgeix d’una de les empreses del país versada en restauració, i s’ubica a Canillo, la parròquia més alta d’Andorra. Aquesta elecció no és a l’atzar, “és on vivim i treballem, teníem aquest espai que portava molts anys buit, sense explotar, i a la parròquia manquen espais comuns de zona verda”.

L’entrada és gratuïta, i l’oferta d’activitats molt variada. Més enllà del que pot ser més típic d’un mercat, com el menjar o els espectacles, hi ha un calendari ben farcit d’opcions per poder fer al llarg de tota la setmana. Des de jocs de màgia, tallers de manualitats, xerrades, classes de ioga, sortides de senderisme, via ferrada o sortides al bosc, a més d’activitats extres els caps de setmana. Dintre de les instal·lacions també hi ha un laberint de 25 metres quadrats. De cara a l’any vinent, comenta Patroni que una de les propostes és un petit mur d’escalada d’ús lliure, “on no hi ha monitors”.

El públic principal d’aquests espais és familiar, i aquesta era la idea que tenia l’organització, “per això hem ofert moltes activitats infantils”. Així mateix, el nombre de residents i de turistes que s’hi ha apropat és equitatiu, “del país n’hem rebut més al juliol, a l’agost és més de fora, i tornarem a recuperar el nacional durant els dies de setembre”, explica Patroni. De fet, s’ha allargat durant 15 dies el projecte a petició del comú, “perquè els veïns hi puguin gaudir”.

La bona rebuda d’aquest projecte s’ha equiparat al que ha costat d’aconseguir. “Portem molts anys darrere d’aquest terreny i els permisos ens els van donar molt justos, després de Setmana Santa, i al comú hi ha coses que s’han de demanar amb un mes d’antelació”, explica Patroni. Malgrat això, el Carlina Market ja es prepara per tornar l’any vinent, “evidentment amb una aposta més gran, ampliant activitats i horaris”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending