El futbol, via d’inclusió social

Una quinzena d'infants participen en la primera edició on, a banda dels entrenaments de futbol, gaudeixen d'altres activitats alhora que treballen valors socials

Tots Marquem és el nom del campus que Creu Roja i la Federació de Futbol han impulsat per donar resposta a les necessitats dels infants de les famílies més vulnerables a tenir més oportunitat d'oci. Una primera edició on participen una quinzena de nens i nenes que alternen els entrenaments amb activitats complementàries, alhora que treballen valors per tenir un futur l'endemà.

La Federació de Futbol (FAF) i Creu Roja (CRA) han impulsat un campus per a les famílies més vulnerables del país que moltes vegades no poden oferir “més lleure i oci als seus fills”, després d’haver detectat una mancança en aquest àmbit. De fet, “és una continuïtat de les colònies que van fer l’any passat en les quals pretenem oferir més benestar als joves i als infants”, com ha indicat la responsable de l’àrea social de l’ONG, Anna Arias. Tots Marquem està becat al 100% i proporcionant una equipació completa i els àpats de tots els participants, voluntaris i professionals.

20220809 110335
 

“El companyerisme, la solidaritat i el compromís” són alguns dels valors que es treballen des del campus per tal “de reforçar-los i treballar-los diàriament amb ells”, com ha especificat Arias que s’ha mostrat satisfeta de l’acollida que està tenint, tot i no haver cobert totes les places disponibles. En aquest sentit, el director tècnic de la FAF, Eloy Casals, ha assegurat que, com la dieta saludable, els hàbits d’higiene o el treball en equip, “són valors que els servirà per a l’endemà”. De fet, els infants esmorzen i dinen tots junts i comparteixen moltes hores junts.

Una edició, d’una setmana de durada -va començar dilluns i s’allargarà fins divendres, on hi participen una quinzena de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, sota la supervisió de jugadors, entrenadors de la FAF com la Catia da Silva i el Marc Ibañez, una educadora social, una monitora i el suport de vuit voluntaris. Els matins estan centrats en els entrenaments de futbol, mentre que a les tardes, els infants poden gaudir d’altres activitats, com anar a la piscina, jocs o sortides a la muntanya, entre altres.

Una primera edició, però, els organitzadors no descarten que tinguin continuïtat amb futures propostes.

Etiquetes

Comentaris

Trending