Unes fotos mogudes

El fiscal demana 14 mesos condicionals a un acusat de xantatge que va amenaçar presumptament a una dona de publicar unes imatges íntimes si no li pagava un deute de 2.400 euros

Comentaris

Una infidelitat, un xantatge i unes fotografies íntimes. Aquests han estat els ingredients del judici a un home que presumptament va amenaçar a una dona de publicar imatges íntimes si no li pagava un deute de 2.400 euros. La fiscalia ha demanat una pena de catorze mesos de presó provisional i l'abonament de 2.000 euros en concepte de responsabilitat civil mentre que la defensa ha demanat l'absolució al·legant que les imatges van ser fetes un any després de realitzar la denúncia a la policia.

L'únic que ha quedat demostrat en la vista celebrada aquest dimarts és la infidelitat de la denunciant que va mantenir una relació extraconjugal abans de separar-se del seu company. Sobre el xantatge, el deute i les fotografies haurà de resoldre el Tribunal de Corts. La part més complexa i l'eix del judici són les fotografies.

L'acusat les va veure quan un amic seu  i amant de la dona li va dir, durant un cap de setmana a la platja, que el seu telèfon mòbil anava molt lent. Li va demanar si podia fer alguna cosa i aquest va proposar d'esborrar imatges per buidar una mica la memòria de l'aparell. En fer-ho va veure les fotografies íntimes i va preguntar al seu amic si les podia esborrar, cosa que va fer davant l'afirmació del company. Segons la denunciant, però, l'acusat li va fer xantatge perquè li pagués un suposat deute de 2.400 euros de traspàs d'un bar d'Encamp amb l'amenaça de difondre les fotos.

L'acusat s'ha contradit amb la seva primera declaració a la policia

Tot i que l'acusat en la seva primera declaració havia afirmat tenir les fotos, aquest dimarts ho ha desmentit i ha dit que en el seu testimoni a la policia "no em van entendre bé o em vaig expressar malament", a la qual cosa el fiscal ha recordat que va signar aquella declaració. Han declarat l'exmarit, l'examant i la denunciant. L'aleshores marit ha detallat que va descobrir la infidelitat gràcies al mòbil mentre que la dona ha reiterat que era objecte de xantatge amb les suposades fotos.

La defensa ha aportat un 'pendrive' per demostrar, amb la data, que les fotos íntimes havien estat fetes un any després de la denuncia i l'advocada ha deixat entreveure que podria incórrer en un frau processal per haver argumentat la denuncia amb proves falses. El fiscal ha lamentat que no s'hagués demanat una prova pericial per autentificar la data de realització de les imatges.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending