El foc més especial ‘crema’ Andorra

(AMB VÍDEO) Andorra la Vella -com al matí la Seu- dóna el relleu a Granollers per a la celebració dels Jocs Special Olympics amb una marxa de la torxa pel centre de la capital del Principat

Si hi ha esportistes entusiastes, persones que viuen a flor de pell les emocions, dites persones són especials. I els jocs esportius on participen són els Special Olympics. Andorra la Vella -com aquest matí ha fet la Seu d’Urgell- ha donat aquesta tarda el relleu a Granollers, la ciutat catalana que del 30 de març al 2 d’abril organitzarà els jocs olímpics per a les persones amb discapacitat. Una nodrida representació andorrana ha protagonitzat la marxa de la torxa. Han portat el foc olímpic que ara viatjarà cap a la capital del Vallès Oriental.

La torxa, que havia arribat de la Seu d’Urgell, ha arrencat des del Parc Central, i ha fet un petit trajecte al tomb del passeig del Riu per anar a parar fins a la plaça Lídia Armengol. Allí esperaven les autoritats i el peveter per significar l’encesa de la flama olímpica que ara anirà cap a Granollers després que la capital del Principat i de l’Alt Urgell fossin la darrera seu olímpica especial el 2018. La pandèmia va trencar la normalitat que ara es recupera. Amb emoció, amb intensitat, com ha destacat a dalt l’escenari el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, que ha estat l’encarregat d’encendre el peveter juntament amb la darrera rellevista, Jennifer Vílchez, emocionada com hi havia món.

La delegació andorrana participant en la marxa de la torxa ha estat formada per setze atletes i dos entrenadors. Però tenien el suport d’altres companys, monitors i familiars

De fet, Astrié i el presidnet dels Special Olympics Catalunya, l’exbasquetbolista professional Sergi Grimau, que havia jugat a Andorra, han hagut de contribuir a calmar Vílchez. Com el presentador de l’acte, el popular ‘clown’ Pep Callau, un dels animadors dels partits del Barça al Camp Nou. Si Vílchez estava emocionada a l’escenari, els seus companys, que participaran a Granollers en els jocs, també han viscut tot plegat amb molta intensitat. Alegria, nervis, passió… Tot en una marxa d’encara no un quilòmetre.

La Seu i Andorra la Vella han encès el foc, i abans no arribi realment a Granollers, els propers dies i fins a final de març la torxa recorrerà catorze ciutats catalanes: Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Mataró, Figueres, Lloret de Mar, Calella, Badalona, Igualada, Reus, Sant Just Desvern i Granollers. Els Jocs Special Olympics 2023 comptaran amb la participació de més de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món, que competiran en una quinzena de modalitats esportives.

La delegació andorrana participant en la marxa de la torxa ha estat formada per setze atletes i dos entrenadors. Però tenien el suport d’altres companys, monitors i familiars. L’esdeveniment, organitzat per la Federació catalana d’esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, té enguany per lema ‘Encén la teva flama’. Els jocs del 2018 a Andorra la Vella van tenir per eslògan ‘El millor és qui ho intenta’. Qui ho intenta i encén la veritable flama de la vida. La que s’ha encès al Parc Central.

Etiquetes

Comentaris

Trending