La firma de la discòrdia

La defensa i la fiscalia en demanen l'absolució, mentre que l'acusació particular reclama els diners de la quitança, que considera que no és d'un contracte de durada determinada

La firma en el contracte laboral -de durada determinada- i la quitança enfronten un empresari i un treballador al Tribunal de Corts. De fet, la vista s'ha centrat a saber el procediment de com es firmaven les nòmines, així com si el propietari de l'empresa feia contractes de treballs a les persones que tenia treballant per ell i la fórmula de pagament.

Un dels primers moments més tensos va ser el mètode de pagament quan l'empresari va reconèixer que pagava en "xec i diners". Tot i això, després va quedar clar que va ser a petició del demandant que "sortia d'una baixa llarga i tenia problemes econòmics". Posteriorment, i que per moments va desesperar al fiscal, va ser el reconeixement de les firmes on el demandant va tenir certs dubtes en algunes de les firmes, bàsicament dels xecs, sent aquests cobrats de forma correcta. En aquest sentit, des de la defensa van insistir que "els hagi cobrat no vol dir que hagi firmat els documents", referint-se al contracte i la quitança.

Des de l'acusació particular, però, han reiterat que la pericial documental presentada en el marc de la causa, però no a la vista, "indica que hi ha firmes que no són" del demandant i que els fa pensar que l'acusat "ha realitzat aquests papers -quitança i contracte laboral- quan es van sol·licitar" per "estalviar-se diners en l'acomiadament", la quantitat que reclama la defensa. A més, uns missatges de Whatsapp entre els dos, després de la suposada finalització de la relació laboral, on es parlen de "feina i diners" acompanyaven la idea del lletrat defensor que encara es mantenia la relació de superior i treballador.

De fet, aquest cas va ser arxivar en primera instància i només el recurs de l’acusació el va tornar a les sales de la batllia. Pel lletrat defensor, “s’han vist indicis sòlids d’un delicte menor continuat de falsificació documental”. En canvi, el ministeri fiscal en demana l’absolució pels “canvis de versions” del demandant, al mateix que la defensa.

Etiquetes

Comentaris

Trending