Fent mutis amb el multifuncional

Torres Falcó defensa aferrissadament la importància de la infraestructura, però manté la prudència, malgrat la insistència del PS, a l’hora de definir quina serà la ubicació definitiva

La ubicació definitiva del recinte multifuncional és un dels grans maldecaps que té sobre la taula el Govern. I, queda clar, no volen picar-se (de nou) els dits. Fa dies que des de l’executiu en global i el ministre de Turisme, Jordi Torres Falcó, en particular, s’ha apostat per la prudència. I no es pot dir que l’objectiu de demanar paciència sigui fàcil. L’interès pel projecte és evident, tant entre la premsa com, aquest dijous, des de l’oposició del grup socialdemòcrata. Malgrat la insistència dels consellers generals ‘vermells’, el titular de la cartera no ha dit ni mu.

Ha estat el parlamentari Roger Padreny qui ha formulat les primeres preguntes, amb el suport posterior d’altres companys de bancada. I no es pot negar que ho han intentat. Però s’han trobat amb un mur. Torres Falcó ha admès que, ara mateix, sobre la taula hi ha dues possibles localitzacions: una, l’Estadi Comunal Joan Samarra; l’altra, la Margineda. I poca cosa més. “Encara no tenim els elements necessaris per decidir-ne una de contreta”, ha afirmat.

I, per tant, el Govern no es vol definir encara per un lloc o l’altre. A preguntes de Pere López, ha reconegut que un dels punts que caldrà analitzar en el cas de la primera ubicació és l’afectació que pot provocar a la pista d’atletisme i a la celebració dels Jocs dels Petits Estats. “Valorem totes les opcions. Aquest és un dels factors a estudiar. Si mai es fes a aquest lloc, hauríem de prendre totes les mesures perquè sigui compatible. I, si fos la Margineda, hi hauria també l’afectació al camp de pràctiques d’autoescoles i també ho hem d’estudiar”, ha comentat.

Per tant, per ara, prudència. En aquest sentit, des del PS s’ha recordat que, fins ara, “s’han fet molts anuncis gratuïts” sobre aquesta futura infraestructura. En aquest sentit, Padreny ha posat sobre la taula el fet que, fins i tot, quan el comú d’Andorra la Vella va renovar el lloguer del terreny de l’antiga seu del COEX, es va fer, justament, pensant que aquest seria el lloc, opció que “es va descartar perquè no era possible legalment”.  Per això, a l’entendre de la formació, hi ha hagut “improvisació” amb tot el projecte.

Una iniciativa que Torres ha defensat aferrissadament. “És de cabdal importància; ha de ser un epicentre d’esdeveniments, trobades empresarials i actes esportius”, ha afirmat. També ha volgut remarcar que amb la votació en pocs dies de la taxa turística, “tindrem el finançament”.

Comentaris (2)

Trending