La felicitat de tornar a la “normalitat”

Tot i que l’afluència de visitants ha estat menor de l’esperada, el Pas de la Casa valora amb esperança el primer dia d’obertura i ja pensa en poder “salvar” la temporada d’estiu

Cert. No han estat tots els que s’esperaven. Però, de visitants, el Pas de la Casa ha tingut aquest matí. I les botigues i els negocis de la població, encara que a un ritme més fluix del que seria habitual, han pogut tornar a treballar després de dos mesos i mig de tancament obligat per culpa del coronavirus. Ha estat un retorn a alguna cosa molt semblant a la normalitat i amb l’esperança que sigui el primer pas de la recuperació.

Després de dos mesos i mig de tancament, la localitat fronterera ha tornat aquest dilluns a posar-se en marxa. I ho ha fet molt aviat. Com explica Jean Jacques Carrié, president de la Iniciativa Publicitària, “la gent ha vingut gairebé a les set; els carrers ja estaven plens”. I el cert és que els visitants han matinat per arribar a la població a fer unes compres que feia dies que esperaven.

Alguns, de fet, van arribar quan encara era de nit, atrets per un fals rumors que assegurava que els establiments tenien previst obrir a la mitjanit. Els ha tocat passar l’estona dormint al seu vehicle. La majoria però no s’han avançat tant. Han arribat d’hora, això sí.

Els empresaris destaquen la importància d'haver pogut donar la imatge de ser un país on les mesures de seguretat se segueixen estrictament

Això ha permès que moltes botigues poguessin posar en marxa, per fi, les seves caixes. També alguns bars i restaurants, a les terrasses dels quals s’aturaven uns quants d’aquests visitants. “Estem contents perquè tots els comerciants hem pogut treballar i feliços de tornar a la normalitat”, ha apuntat Carrié.

I s’ha fet, a més amb un compliment estricte de les mesures de seguretat necessàries per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. “Hi ha molta policia i gent del comú i gairebé tothom té mascareta. Està tot ben arreglat”, ha indicat Carrié. De fet, el desplament d'efectius tant del servei de circulació com de la policia era important i s'ha de dir que els urbans eren extremadament curosos a l'hora d'advertir aquelles persones que no complissin les mesures.

L'arribada de visitants al Pas de la Casa és ara per ara esglaonada.

Relacionat

El Pas de la Casa rep 10.000 visitants en el primer dia de reobertura

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants de la població, Òscar Ramon, ha volgut remarcar un fet que, al seu entendre, era important: “La gent que ha vingut està contenta; sobretot, ha vist que les coses es feien bé”.

El Pas ha viscut les hores de més moviment de bon matí. Cap als volts de les onze, però, ja havia molts visitants que optaven per tornar cap a França, això sí, amb les bosses plenes. Potser encara és massa d’hora per esperar que la gent, en línies generals, volguessin estar tot el dia fora del seu país, però la sensació era, relativament, d’esperança.

“El més important és que podem tornar a tenir la nostra clientela, a treballar normal i fer la vida que durant tants dies no hem pogut fer”, ha apuntat Ramon. Ni ell ni Carrié volent fer previsions sobre com pot evolucionar l’arribada de visitants els propers dies. Sí que han posat en relleu que, sense limitacions de distància, les possibilitats s’amplien, especialment de cara al cap de setmana, sobretot, als mesos de vacances. “L’interessant és tornar a poc a poc i amb seguretat a la normalitat per salvar l’estiu”, ha comentat el màxim responsable de la Iniciativa Publicitària.

Comentaris (1)

Trending