FC Andorra: molta possessió, poques faltes

El conjunt tricolor és un dels equips que menys infraccions comet a Segona, amb 138 en 12 partits, només per sobre del Las Palmas; també lidera el rànquing dels equips menys amonestats, amb només 18 grogues

Si tens la pilota, no es necessita fer faltes. I això es tradueix en les dades de ‘fair play’ de l’FC Andorra en aquestes dotze jornades inicials de lliga. L’equip tricolor és el segon de la categoria que menys faltes comet. Només millora aquesta dada l’UD Las Palmas que, cal recordar, també aposta per un joc de possessió. En total, als d’Eder Sarabia només els n’han xiulat 138 en contra. I, en canvi, és el tercer equip amb més de rebudes.

Així es pot constatar a les estadístiques que facilita la mateixa lliga. La dada dels tricolors estableix, doncs, una mitjana d’11,5 faltes per cada duel. Per tant, se situa com al segon equip menys brut de LaLiga Smartbank. Només l’actual líder, el Las Palmas, n’ha fet menys, amb 132 (11 per partit). La resta dels conjunts de la categoria han arribat ja a la barrera de les 150, destacant per sobre de tots el Llevant, amb 197.

En canvi, tenir la pilota també provoca ser dels equips que més faltes reben. Li han xiulat a favor un total de 160, les mateixes que al Leganés. Aquest rànquing, però, el lidera el Racing, amb 199, seguit de Las Palmas (185), Vila-real B (169), Albacete (164) i Tenerife (163).

Aquestes dades es tradueixen en un nombre molt baix de grogues. Tot just 18. És l’equip de la categoria menys amonestat. En segona posició, hi ha el Burgos (19) i l’Sporting (23). Per tant, moltes menys que la Ponferradina (42) i el Llevant (40).

Pel que fa a les expulsions, n’ha patit tres, totes per vermella directa. De fet, i segons les dades de LaLiga, en dotze jornades cap jugador s’ha anat al carrer per dues amonestacions.

Una altra dada curiosa és el fet que l’Andorra és el segon equip de Segona Divisió que menys cau en la trampa del fora de joc. Als tricolors se’ls ha assenyalat posició antireglamentària únicament en 18 ocasions. Només el Huesca, amb 17, han comès menys vegades aquesta infracció. En canvi, a l’altre cantó es troben el Las Palmas, amb 38, l’Eibar i el Cartagena (36).

Comentaris

Trending