“Estaria bé tenir un treball on guanyar diners per anar a estudiar”

Andorra la Vella ha reprès el cicle de xerrades laborals adreçades als joves per tal de posar-los en contacte amb empreses del país i introduir-los en aquest món

Quan es té 16 anys, habitualment, se sap ben poc del món laboral, d’elaborar un currículum o quina feina es pot fer sense haver acabat els estudis. El cicle de xerrades que s’ofereix al Rusc, al servei de Joventut del comú d’Andorra la Vella, té l’objectiu precisament de connectar a joves com el Roger amb empreses que estan interessades en tenir perfils com el seu. És a dir, estudiants que poden fer reforços en caps de setmana o vacances. “És un win-win”, ha assegurat Carla Borges, de Gala Perfumeries.

Aquestes xerrades van tenir èxit abans de la pandèmia, i s’espera que també el tingui amb aquesta represa. De moment, la primera jornada ha comptat amb una quinzena de joves que s’han apropat per conèixer les seves oportunitats. A alguns d’ells se’ls ha pogut veure amb el currículum en la mà, preparats per si calia donar-lo després. Roger és un d’aquests adolescents, un estudiant d’Andorra la Vella. Explica que li ha semblat interessant poder anar coneixent més del món laboral, “tenir més coneixements”.

Un dels objectius és que els joves tinguin això mateix, més coneixements, que tinguin una introducció al món laboral per començar a guanyar els seus primers sous. Com ha indicat el Roger, “tenir els teus petits capritxos et motiva a seguir estudiant”. Però no sols això, i precisament per als estudis també els hi pot anar bé estalviar alguns diners. Sobretot, tenint en compte que la majoria d’ells hauran d’anar a estudiar fora del país.

“Trobo molt positiu que els joves busquin aquests espais per poder tenir algun ingrés i ser autosuficients”, ha explicat el conseller d’Esports i Joventut, Alain Cabanes. Ha estat l’encarregat de presentar a algunes de les empreses presents i ha indicat que “fem pràcticament cada setmana una assemblea i aquest és un tema que surt”. La necessitat de connexió entre els joves i el món laboral. De fet, concreta que els principals neguits són no saber com contactar amb les empreses o els formats dels currículums, “nosaltres els facilitem aquestes eines”.

A l’altra banda, les empreses han arribat a la caça de talent. I es tracta d’entitats de renom com Gala Perfumeries o el Grup Pyrenées. Borges, de Gala, ha explicat que és el segon any que hi participen i que “la mancança de personal que hi ha al país ens motiva a pensar que és important donar l’oportunitat als joves”. Es tracta de què puguin cobrir i fer reforços, normalment en moments puntuals. Des de Pyrenées també expliquen que “aquest col·lectiu és la cantera, són el futur del país”. A l’empresa hi ha persones que han començat la seva trajectòria laboral i que, al tornar d’estudiar, s’han pogut reincorporar. “Tenim molts sectors, som una empresa molt transversal i tenim molts llocs de treballs diferents”, han assenyalat.

Comentaris (1)

Trending