Esquiar al Sàhara... o gairebé

La pols en suspensió provinent del desert africà combinada amb les precipitacions de les darreres hores ha concedit a les pistes d’esquí un peculiar color marronós

Si algú s’ha preguntat alguna vegada com seria esquiar al desert, aquest dissabte pot ser un bon dia per, com a mínim, viure una aproximació. Les precipitacions, de caràcter feble, caigudes les darreres hores, acompanyades de les pols en suspensió han deixat un mantell de color marró a tot el país. El paisatge ha generat sorpresa entre molts usuaris de les pistes, que no han dubtat a compartir imatges i vídeos a les xarxes socials.

Bona part d’Andorra s’ha aixecat aquest dissabte amb un color peculiar. En el cas dels pobles i les viles, els més perjudicats han estat aquells vehicles aparcats al carrer. Tots han aparegut tacats amb la pols provinent del Sàhara.

Aquesta es trobava en suspensió i ha acabat sent arrossegada a terra per les precipitacions de la passada nit, que es poden mantenir de forma feble durant el dia. I el resultat a les estacions ha estat, com a mínim, espectacular. El color vermell presideix les pistes i les persones que han pujat a esquiar han pogut comprovar com havien de retirar aquesta fina capa de sorra si volien veure la neu. Tot plegat, ha provocat un paisatge ben curiós i poc habitual.

Els usuaris de les xarxes socials no han desaprofitat l’ocasió per comentar el tema. Són uns quants els qui fan referència a un popular producte de xocolata soluble. Per un dia, l’or blanc s’ha colorit de vermell.

 

Els meteoròlegs expliquen que l’origen del fenomen es troba en una tempesta de sorra que va tenir lloc al Sàhara. Posteriorment, la pols que havia quedat suspesa al cel ha estat transportat pels corrents d’aire fins al cel del Pirineu. Segons els Servei Meteorològic, aquesta situació es mantindrà fins al diumenge a la tarda.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending