Una escultura ‘participativa’ per homenatjar els voluntaris

L’obra de Nerea Aixàs estarà al desembre instal·lada al Parc Central i suposarà un cost total entre Cultura i Afers Socials d’uns 18.000 euros

Una obra participativa, en la qual, fins i tot, s’hi pugui seure. Està feta d’acer i farà dos per dos metres. Aquesta és la proposta que l’artista Nerea Aixàs va fer en el concurs d’idees per a trobar una figura que pugui homenatjar els voluntaris, especialment per la tasca realitzada arran de l’esclat de la pandèmia. I ha estat la guanyadora. S’espera que pugui ocupar un espai al Parc Central d’Andorra la Vella durant el mes de desembre.

El projecte guanyador s’ha donat a conèixer aquest dijous, en un acte que també ha servit per fer entrega dels premis a les tres millors propostes. Només una, la d’Aixàs, acabarà tirant endavant. Es tracta d’una figura en forma de cub que, com ha explicat la mateixa autora, vol enviar un missatge ben clar: “les peces són un projecte que els voluntaris ajuden a subjectar”.

L’artista ha apostat per una escultura que vagi més enllà de mirar-la. De fet, vol que “es pugui participar, seure en ella i formar part, com passa amb el voluntariat”. En aquest sentit, la idea està especialment dirigida cap als nens.

L’obra ha estat escollida de les propostes presentades al concurs d’idees. Se situarà al Parc Central, probablement en una de les zones més properes a l’aparcament. Si no hi ha cap imprevist, Aixàs confia que estigui ja disponible al desembre. Es culminarà així un procés iniciat des del Govern, que va considerar oportú retre aquest tribut als voluntaris. “Sempre hem tingut una gran tradició però la pandèmia ens ho va demostrar i estem obligats a fer aquest reconeixement”, ha volgut destacar la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés.

En global, el cost del projecte arribarà a uns 18.000 euros. 3.000, aportats des del ministeri que encapçala Pallarés, pels premis del concurs d’idees. La resta, uns 15.000, sortiran d’una partida de Cultura.

Comentaris (3)

Trending