S’ha escrit un crim (o potser no)

Revolada en un edifici de Soldeu després que els encarregats del manteniment i la neteja de l’immoble trobessin en un replà una navalla embolicada en una samarreta ensangonada

¿Hi hauria algú malferit a l’edifici? ¿Potser fins i tot més que això? Els responsables del manteniment i la neteja d’un immoble de Soldeu van témer qualsevol cosa aquest dilluns al matí quan en un replà de l’habitatge hi van trobar, embolicada en una samarreta ensangonada, una navalla que aparentment havia estat usada. Revolada va ser generosa. I el temor que hi hagués hagut algun crim real durant una bona estona.

De seguida els encarregats de la neteja van mobilitzar la policia. Arribats a lloc els agents, van començar a fer les primeres indagacions. Qui havia deixat mig abandonada la navalla no havia prestat gaire atenció. O dit d’una altra manera, havia deixat algunes traces de sang. Les marques conduïen a un pis del mateix edifici. Clinc clonc. La porta de l’habitatge es va obrir. Al seu interior quatre temporers. Cap sabia res del que se’ls estava dient.

Durant una bona estona es van fer l’orni. I els agents van haver d’anar investigant. Les indagacions van portar a descobrir que un dels ocupants, almenys un, del pis en qüestió havia tingut la matinada anterior un frec a frec amb els porters d’un local d’oci nocturn que aquest hivern, reformulat respecte del que era l’establiment original, ha estat d’èxit al Tarter. O a Ransol. Allà, al bell mig dels dos pobles canillencs.

Tot plegat derivava d’un enfrontament que hi va haver la nit de diumenge a dilluns en un local d’oci de Ransol i que van protagonitzar l’home que va brandar el ganivet i qui acabaria amb talls i ferides alhora que detingut i els porters de l’establiment

Segons sembla, el jove va tenir un altercat amb els vigilants. Fins al punt que enmig de la discussió el noi va treure la navalla i la va mostrar. La va brandar com a amenaça però no la va usar més enllà de mostrar-la. Perquè els porters com aquell que diu s’hi van abraonar. O gairebé. Fins que veient que anaven maldades, tot i estar en possessió del ganivet, sent conscient que els porters del local en feien dos d’ells, hauria marxat cames ajudeu-me, havent de fer un salt i caient malament.

En la caiguda, el jove de la navalla s’hauria fet algunes esgarrapades i fins i tot algun tall amb el ganivet mateix. Res de gran consideració però suficient per sagnar i deixar ensangonada la samarreta. Arribaria a casa, a Soldeu, i no se sap ben bé per quin motiu, va deixar fora del pis, en un replà ben proper, tant la samarreta com la navalla. Embolicada.

Certament, no hi va haver denúncia dels porters (ni tampoc cap avís per aldarulls al local en el moment de la disputa), però quan els policies, el matí de dilluns, van treure l’entrellat de tot plegat, van poder comprovar com el mig ferit era, alhora, l’autor del crim-que-mai-no-ho-va-ser. Automàticament l’home, tot i haver-se fet l’orni a l’inici igual que la resta de companys, va ser detingut. Els agents el van acusar d’un delicte contra la seguretat col·lectiva (per portar una navalla no autoritzada) i de sengles delictes més contra la integritat i llibertat (amenaçar amb la navalla).

Després de dormir aquesta nit passada a les cel·les del despatx central de la policia, l’home ha estat posat a disposició judicial, essent condemnat per la via ràpida per un delicte de port il·legal d’arma i un altre delicte d’amenaces no condicionals amb arma. La pena que se li ha imposat és condicional, amb la qual cosa, si no hi torna, no caldrà que ingressi al centre penitenciari. Una vegada resolta l’ordenança penal el jove ha recuperat la llibertat. No havia estat cap crim. Però durant una estona, a més d’un els havia passat pel cap que ho era. O ho hauria estat.

Comentaris (4)

Trending