Un equip amb un ‘color’ especial

El MoraBanc presenta les dues darreres novetats -Mario Nakic i Conor Morgan- esperant resposta del ministeri de Salut sobre els protocols en relació amb l’aforament i amb la sensació compartida amb els jugadors que s’ha construït un molt bon grup

El temps, la temporada i els partits -i els resultats- ho hauran de dir. Però club i jugadors tenen clar, almenys d’entrada, que l’equip que ha construït el MoraBanc Andorra genera il·lusió i té quelcom d’especial. Més o menys ho han vingut a confirmar els dos darrers nous integrants de la plantilla que quedaven per presentar -el serbi Mario Nakic i el canadenc amb passaport irlandès Conor Morgan- i el mànager general, Francesc Solana, que ha explicat que l’entitat espera resposta del ministeri de Salut després de lliurar-li una proposta de protocols en relació amb l’aforament i la pandèmia.

Nakic, sobretot, i Morgan han destacat la bona química que estan notant aquests primers dies de pretemporada. “Em fascina com de ràpid hem fet dinàmica de grup”, ha ressaltat el jove exterior forjat a la pedrera del Madrid i que enguany disputarà per primer cop la Lliga Endesa en dinàmica sènior i continuada. L’ala-pivot provinent del Joventut també ha destacat que la “bona química” és un aspecte en què insisteix molt el tècnic, Ibon Navarro, i ha explicat que essent originari de Vancouver Andorra li sembla una mica com a casa.

Nakic i Morgan són dos més dels exemples de polivalència i versatilitat que presenta més que mai aquesta temporada l’equip de la Baixada del Molí, que aquest dissabte a Escaldes i contra el Joventut jugarà el primer amistós de pretemporada. Solana ha explicat durant la presentació dels dos jugadors que després de les complicacions de l’any passat per la Covid i les lesions, però amb un rendiment esportiu més que bo, el club espera que enguany sigui millor, que es faci “un salt endavant”.

Conor Morgan i Mario Nakic arribant a la presentació.
Conor Morgan i Mario Nakic arribant a la presentació. Toni Solanelles

També va ser “un any complicat” pel públic, que no va poder acudir a ‘la Bombonera’. Això hauria de canviar aquesta temporada. Però no se sap encara fins a quins nivells podrà canviar. El mànager general del club ha posat de relleu que les decisions, en relació amb aspectes sanitaris, es van adoptant setmana a setmana. En tot cas, l’entitat ja ha lliurat al ministeri una proposta de protocol i espera resposta. Diumenge de la setmana que ve hi haurà un amistós -encara no oficialitzat- al pavelló de Govern i es farà com una mena de prova pilot del que podria ser la temporada malgrat que no se sap quants dels aficionats del MoraBanc seran al país i tindran interès en acudir al matx. Dilluns s’han de tenir més detalls.

Mentrestant, davant la Penya i el Barça -aquest dissabte i dijous vinent- s’han de començar a veure “els rols que van prenent” els jugadors. “Tothom a la pretemporada va amb la millor predisposició. Al màxim per mirar d’avançar i per millorar.” Francesc Solana, ja en la concreció dels dos jugadors que es presentaven, ha recordat de Conor Morgan que “és el primer jugador que vam fitxar perquè teníem clar que era un perfil de jugador que ens faltava i el volíem”. És un jugador “que ens pot ajudar en les dues posicions interiors” i, a més a més, té bon tir exterior.

Diumenge de la setmana que ve la ‘Bombonera’ viurà el primer partit de pretemporada en el que serà una mena de prova pilot també des de l’àmbit del control sanitari i l’aforament

Morgan ha jugat les darreres tres temporades a Badalona, “i quan vaig saber que no continuaria al Joventut la meva prioritat va ser quedar-me a la Lliga Endesa, que és la segona millor del món després de l’NBA”, ha indicat l’ala-pivot canadenc. Morgan ha assegurat que “puc ajudar l’equip” i ha reconegut que “jugar l’Eurocup ha estat un factor decisiu” per acceptar l’oferta del MoraBanc i ha afirmat que la ciutat li sembla “molt bonica”. Fer una excursió a les muntanyes i endinsar-se en un llac (Tristaina) gèlid no li va semblar res d’estrany sent d’on és.

En canvi, Nakic ha reconegut que ell, de muntanyes, més aviat poques. I que l’aigua estava molt freda. Almenys d’entrada. Però ha destacat, s’ha dit ja, el bon ambient al vestidor i com de ràpid hi estan encaixant les cinc -ha remarcat que cinc són moltes- novetats que hi ha. Del prometedor exterior serbi, Solana n’ha desitjat que iniciï a Andorra “una gran carrera de jugador” i confirmi el que algunes premonicions el situen com una futura “estrella del bàsquet europeu”. Arriba de l’Ostende, on va estar cedit pel Reial Madrid.

Mario Nakic s’ha mostrat satisfet de tornar al bàsquet espanyol, a la Lliga Endesa, i a un club “amb les expectatives altes” tant a l’ACB com a Europa, ha ressaltat. El serbi ha explicat que per a ell, ara mateix, l’Andorra “és el millor lloc possible per poder continuar aprenent i creixent”. Alhora, espera poder aportar a l’equip des de qualsevol de les posicions exteriors, especialment com a escorta o aler. En tot cas, i això ho ha remarcat també Solana, sigui a l’exterior (Nakic) o a l’interior (Morgan) tots dos jugadors aporten polivalència i versatilitat.

Comentaris

Trending