En recerca de treball (i treballadors) per salvar la temporada

El Servei d’Ocupació ha celebrat una trobada entre empreses i persones que busquen feina per als pròxims mesos, amb l’objectiu de facilitar l’accés a ofertes i postulacions

A tocar la temporada d’hivern, les empreses comencen a engegar motors i els temporers es calcen per poder enfrontar els mesos de treball que s’esperen per davant. Amb uns indicadors que apunten a una bona temporada, el Servei d’Ocupació ha convocat una trobada entre entitats i persones que estan a la recerca de feina, per tal que d’aquí sorgís ‘feeling’, bona entesa i que acabés en contracte.

Quantes persones sortiran del Job Meeting amb feina assegurada per a l’hivern és una incògnita, però almenys una seixantena dels més de 90 que hi havia inscrits ho intentaran, segons indica el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé. No sembla una xifra molt significativa, però és la manera perfecta de continuar rebaixant les dades d’inscrits al Servei d’Ocupació, que al setembre rondaven els 640. “És importantíssim perquè interactuïn entre els dos agents principals de l’àmbit laboral, i a més sortim d’un període postpandèmic que ha tingut un impacte i aquesta és la millor manera de donar sortida a aquestes persones”, ha apuntat Bartolomé.

“És importantíssim perquè interactuïn entre els dos agents principals de l’àmbit laboral, i a més sortim d’un període postpandèmic que ha tingut un impacte i aquesta és la millor manera de donar sortida a aquestes persones”

El perfil de les empreses, tot i que s’ha tractat que sigui variat, ha estat enfocat pràcticament de forma total a la neu. “Estan vinculats a aquest món, però de forma àmplia, tenim les pistes d’esquí i botigues d’esport, però també perfumeries o transport”, ha afirmat Bartolomé. Així mateix, també hi havia hotels, “som un país turístic” ha apuntat el secretari. La gerent de recursos humans d’un d’ells, l’Sport Hotel, de Soldeu, ha explicat que “oferim la possibilitat d’ampliar contracte més enllà de la temporada, perquè estem oberts tot l’any”. Una manera de poder captar interessats en una trobada on gran part de les ofertes tenen data de caducitat. Així i tot, l’objectiu és el que és, “contractarem més de 200 treballadors per a l’hivern”.

Tot i les diverses possibilitats, les cues més llargues s’han centrat en una taula en concret: la de les estacions d’esquí. La responsable d’Ski Andorra, Montse Guerrero, ha explicat que tractaran de mantenir part de la plantilla del 2019-2020, “però també volem gent del país que estigui en recerca de feina”. I pel que s’ha vist a la trobada, no hi faltaran persones interessades, ja que gairebé gran part dels presents han passat per allà per sol·licitar informació.  També el Pyrenées i Viladomat han creat expectació, però mai tanta com les estacions.

Per sort, les empreses tindran on triar. Els perfils dels postuladors són molts i molt diversos, amb gent de totes les edats, interessos, estudis i possibilitats. D’una banda, poden comptar amb noies com la Jennifer, que té 20 anys i ha acabat el batxillerat per agafar un any per tal de decidir què vol fer. Aprofitant aquest “descans” busca feina “amb qualsevol cosa relacionada amb l’esquí”. Així mateix, en contraposició absoluta també s’hi ha apropat a la trobada Pedro, un home que ha tingut la possibilitat de fer diversos cursos del Servei d’Ocupació i que espera trobar feina perquè “la temporada pinta molt bé i penso que serà fàcil aconseguir-ho”.

“La temporada pinta molt bé i penso que serà fàcil aconseguir-ho”

Les esperances i les ganes per poder aconseguir una feina estaven patents als presents, que es movien de taula en taula presentant currículums i informant-se sobre les diverses ofertes que tenien les empreses. Però, com és habitual, sempre hi ha algun perfil que desentona, o algú que espera trobar coses que no devien ser difícils, però en la situació laboral actual ho són. Una de les persones que s’hi ha apropat era un investigador en matèria de física que, amb la dificultat de trobar feina en el seu àmbit, s’ha decantat per sortir del pou com sigui, fins que surti l’oportunitat.

Així mateix, Nathalie s’hi ha apropat a la trobada buscant un (pràcticament) impossible. “Necessito una feina que em permeti la conciliació”, ha assegurat. Mare amb un fill, ha anat amb l’esperança d’aconseguir un treball en l’àmbit de l’administració i que fos de mitja jornada, per poder compaginar i cuidar del seu nen. “Ha sorgit la possibilitat de les hores que necessito, però no en administració, les ofertes han sigut una mica genèriques”, ha afirmat. Però, l’esperança no es deixa enrere, i les ganes de salvar la temporada després de la pandèmia, tampoc.

Comentaris (2)

Trending