L’elit de les màquines trepitjaneu es concentra a Pal Arinsal

L’empresa PistenBully ha ubicat a Andorra aquest any el seu campionat que reuneix fins a un centenar d’experts que realitzen diverses proves per saber quin és el millor als comandaments

P

P.C

Comentaris

Si alguna cosa hi ha a les pistes, és neu. I aquest és l’element principal del PistenBully Challenge. La neu i les màquines, és clar. Perquè elles i els seus conductors son les protagonistes d’aquest campionat francès que té lloc a terreny andorrà aquest any. Concretament, a Pal Arinsal, fins on s’han traslladat fins a un centenar d’experts per tal de realitzar diverses proves al volant dels trepitjaneu. El resultat decidirà qui és el millor als comandaments.  

El PistenBully Challenge és un campionat francès organitzat per l’empresa. Cada any, en una nova edició, l’esdeveniment reuneix fins a un centenar de conductors a diferents estacions. La pista d’esquí escollida aquest any ha estat Pal Arinsal que ha acollit aquest dimecres la primera jornada, i que conclourà dijous amb la segona. Els participants provenen de fins a una seixantena d’estacions de muntanyes franceses i andorranes, i posen a prova les seves capacitats.

Capacitats que són igual d’espectaculars que les proves que es realitzen. Es fan en aspectes tècnics, però també esportius. I es fan muntats als comandaments de màquines de més de deu tones i equipades amb 400 de 500 CV. Al cap i a la fi, el control i el domini dels trepitjaneu és gairebé un art. O, almenys, així ho deixen entreveure les diferents actuacions que es duen a terme aquestes jornades a Pal Arinsal.

Entre les diferents aptituds que es valoren hi ha la precisió amb la pala, proves estàtiques i dinàmiques, però també mecàniques i teòriques. El Desafiament, per a qui hi participa, suposa també una oportunitat per poder compartir i discutir mètodes de treball i l’evolució de les pràctiques. Al cap i a la fi, no deixa de ser una trobada entre professionals del sector. Entre l’elit dels trepitjaneu.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending