“El següent pas serà denunciar al SAAS”

Dos anys després del que assegura que va ser una negligència mèdica, un home havia de ser operat, però finalment es va cancel·lar la seva intervenció perquè l’equip quirúrgic havia de plegar

Un pacient, tot i que no va arribar ben bé a ser-ho, assegura estar indignat amb el tracte que va rebre a l’hospital. Després de dos anys d’espera per poder arreglar el que assegura que va ser una negligència mèdica durant una operació, en tenia una altra programada per posar-li solució. Es va presentar a l’hora acordada per fer la intervenció, les 21:00 h, però mai no va entrar a quiròfan. Després d’una estona d’espera, explica que el metge li va comunicar que l’equip havia de plegar a les 22:00 h i que no hi havia temps per operar-lo.

El malestar que té aquest pacient és considerable i ha anat augmentant amb el pas dels anys. En fa dos que li van realitzar una intervenció per una hèrnia inguinal que es va complicar. Explica que el van fer marxar durant la nit, amb molt dolor, i que això li va comportar una segona intervenció en pocs dies i problemes que han estat ocorrent cada pocs mesos. Afirma haver consultat amb metges de fora del país que li han assegurat que es tracta d’una negligència mèdica, però que una denúncia no arribaria a cap lloc.

Després de dos anys d’estar patint aquestes conseqüències que va tenir la primera intervenció, li n’havien assegurat una darrera per tal de posar-li solució. Tot i que sabia que tenia una data aproximada, afirma que en cap moment li van trucar de l’hospital per confirmar-li res, ho va haver de fer ell. Així, li van dir dia concret i hora, les 21:00 h. És una cita que, assegura, en un primer moment el va sorprendre, era molt tard al vespre, però no la va posar en dubte. Va demanar els dies de permís i la seva parella, de vacances, per poder-lo acompanyar. També va fer les sis hores de dejú obligatòries.

En arribar el dia i l’hora acordada a l’hospital, però, el temps d’espera per entrar a quiròfan es va començar a allargar. A les 21:30 h, en reclamar, va sortir el doctor que l’havia d’intervenir, però no per fer-lo passar, sinó ben al contrari. Li va comunicar que s’havia fet tard i que no el podien operar, l’equip que havia de treballar plegava a les 22:00 h i no hi havia temps suficient. Per tant, sense operació i amb dies perduts, va tornar a casa.

L’home assegura que la paciència ha començat a arribar al seu límit i que començarà amb consultar amb advocats quina és una possible solució. Espera que li donin una altra cita i que, finalment, l’operin, però la confiança la té gairebé perduda. Per aquest motiu, es planteja emprendre accions més extremes, “el següent pas és denunciar al SAAS”. Tot i això, vol estar segur que l’acció pot tenir una finalitat positiva i no topar-se amb un mur.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending