El cabreig d’en Miki

(AMB VÍDEO) Un infermer andorrà grava un vídeo que es viralitza mostrant el seu enuig amb la irresponsabilitat de la gent que porta a no complir les recomanacions de quedar-se a casaEl sanitari recorda que la majoria de contagiats són assimptomàtics però això no vol dir que pugui transmetre la malaltia a algú altre que sí que ho pugui passar malament

En Miki és un infermer d’Andorra. Aquest dissabte veure la gent menjar tant alegrament en berenadors o anant en bicicleta perquè “si no entrenen un dia es moren” l’ha tret de polleguera. I això l’ha dut a gravar un contundent vídeo dedicat als ‘gilipolles’ que no respecten les recomanacions. “Hem de perdre l’energia per gent que no fa cas? No, per favor”, acaba dient.

L’infermer comença recordant que la majoria de persones que acabaran passant la malaltia ni tan sols se n’assabentaran perquè hauran estat assimptomàtics. Però això no vol dir que no puguin transmetre la malaltia a d’altres que sí que acabin passant-ho malament, perquè el coronavirus “es transmet d’una forma aberrant”. “Si ens confinem no ens el poden transmetre i tampoc el poden transmetre”, d’aquí que sigui molt important quedar-se a casa com estan demanant les autoritats.

D’aquí que avui, veient gent corre en bicicleta o a peu pels carrers del Principat, o persones passejant tan alegrament en grup pel costat del riu o el fet que hi hagi hagut desenes de persones que hagin omplert diferents berenadors del país fins que s’ha hagut de prendre la decisió de precintar-los l’han fet enrabiar. “Quina part no enteneu?”, els demana a totes aquestes persones que no segueixen al peu de la lletra les recomanacions que poden arribar a ser obligacions.

En Miki estava aquest dissabte de Constitució de guàrdia. Té companyes aïllades i d’altres que presenten estats febrils. La seva professió, ha recordat, està en alerta. I atemorida. Perquè no saben en quines condicions hauran de treballar, ni quantes hores, ni en quins llocs. Res de res. Un munt de persones -de sanitaris a policies, de bombers a personal auxiliar- estan al peu del canó mentre d’altres “se’n van a la muntanyeta” o fan postureig per poder penjar després les fotografies a les xarxes socials. 

“Si ens diuen a casa, doncs a casa”, explica l’infermer, que hi afegeix ja en el tram final de la gravació, que molta gent, moltes vegades, haurien dit que “m’encantaria que em paguéssim per estar-me a casa; ara que us paguen perquè us estigueu a casa, feu-ho”. “Hem de perdre l’energia per gent que no fa cas? No, per favor.”

Comentaris (39)

Trending