El blog (de l’altra) campanya

Sergi González i Pere Baró, candidats del PS a la capital, protagonitzen una sèrie de vídeos on recorren a la simpatia per explicar el dia a dia de la cursa electoralAmb un sentit de l’humor peculiar expliquen, entre altres, les claus per enganxar de forma correcta els cartells o per estar preparats pel porta a porta que s’afronta al més pur estil Rocky Balboa

Una campanya electoral pot arribar a ser esgotadora pels candidats. Rodes de premsa, porta a porta, repartiment de programa, preparació d’estratègia, debats, entrevistes... La feina s’acumula. Ara bé, això no vol dir que estigui renyida amb els seus (sempre necessaris) moments de bon rotllo i d’humor. Molts són els polítics que els comparteixen via xarxes, especialment un Twitter que treu fum els darrers dies. Dos d’ells, però, han volgut anar una miqueta més enllà. Sergi González i Pere Baró, números 2 i 4 del PS a Andorra la Vella, han creat un blog que, sense gaires pretensions però sí aixecant més d’un somriure, vol apropar a tothom l’altra cara del dia a dia de la cursa electoral.

Tots dos remarquen que la intenció del blog és que “més enllà de sigles, noms o preferències polítiques”, la gent pugui viure “el dia a dia des d’un altre punt de vista”. Deixen clar que la voluntat “no és fer campanya”, ja que “per això, ja utilitzem altres vies –com ara Facebook” sinó “ensenyar des de dintre” com es viu una cursa electoral. Asseguren que aproparan “els moments més divertits”, però també els “més tensos” i els “més emocionants” i es mostren oberts a aportacions de la gent.

Sergi González, candidat a cònsol menor, de fet, ja és habitual en mostrar aquests dots més humorístiques. De fet, havia estat actor i director d’obres de teatre. I com que on hi ha hagut, sempre en queda, el cuquet allà hi continua. Ho va demostrar, per exemple, en l’acte de presentació de les candidatures celebrat la setmana passada a Escaldes. I el blog torna a ser una bona mostra. Per ara, ha tingut tres entrades en format vídeo –una per cada dia la campanya-.

En la primera, tocava explicar amb un “tutorial molt pràctic” i amb Dolors Carmona d’estrella convidada com penjar un cartell. “L’important, primer de tot, és saber quina cara toca” i, sobretot, “tenir el cartell” perquè “enganxar un cartell sense cartell, malament”. Després, “la solució” és un “esprai que pot enganxar i que ho soluciona tot”.

El segon dels vídeos compta amb la complicitat de la periodista d’Andorra Televisió que segueix la campanya a la capital. Per uns segons, hi ha un intercanvi de papers i González és qui agafa el micròfon i fa les preguntes. La conclusió és que “ser candidat és lo més maco” i “ser periodista, també”.

En els dos següents vídeos toca descobrir quin és el secret per garantir que el porta a porta és efectiu i surt bé: estar en forma i ben preparat per pujar i baixar escales dels diferents edificis a visitar. I qui paga les conseqüències és Pere Baró, que acaba, al més pur estil Rocky Balboa. Ara caldrà veure si la preparació és efectiva.

D’aquí al dia 15 queden moltes jornades per endavant durant les quals tots dos, que ja han demostrat tenir un bon sentit de l’humor, podran continuar mostrant les curiositats i interioritats de la campanya. Una altra cara ben necessària en aquests dies tan intensos.

Comentaris (1)

Trending