Dosis de música a l’UCI per a una bona recuperació

El SAAS ha celebrat el primer aniversari de la musicoteràpia en els pacients de la Unitat de Cures Intensives amb un concert de la cantant Brequette Cassie

El SAAS ha celebrat el primer aniversari de la musicoteràpia que organitza per als pacients de l’UCI. La cantant Brequette Cassie ha estat l’encarregada de fer passar una estona agradable als pacients i fer-los cantar. Aquesta ha estat la sisena sessió que s’ha celebrat, això sí intentant esquivar la pluja. El cap del servei de la Unitat de Cures Intensives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, Mario Alfaro, ha ressaltat “aquestes petites oportunitats per donar una mica d’alegria i ànims als pacients per reduir-los l’ansietat”.

Dos quarts de quatre de la tarda i els pacients comencen a sortir a l’exterior acompanyats per les infermeres i les auxiliars. A poc a poc els porxos on es produirà l’actuació es comencen a omplir esperant l’actuació de la cantant Brequette Cassie. El concert, d’una mitja hora de durada està a punt de començar. Cançons com ‘Stand by’ me o ‘I love you baby’ de Gloria Gaynor han estat algunes que han format part del repertori i que Cassie ha aprofitat per intentar que els malalts i també el personal mèdic cantés i acompanyés la coreografia.

Sens dubte, una mitja hora que ha servit perquè els pacients passessin una bona estona i que la música els serveixi com a teràpia per a la seva recuperació. El cap del Servei de l’UCI, Mario Alfaro ha remarcat que la sessió d’avui “ha servit de recordatori del compromís que tenim amb els pacients de brindar-los la millor atenció i que sigui tan humana com sigui possible”.

Un moment de la sisena sessió de musicotreàpia
Un moment de la sisena sessió de musicotreàpia

Estar a la Unitat de Cures Intensives no és fàcil i l’acollida d’aquest tipus d’activitats és molt bona, sobretot amb pacients que porten molt de temps ingressats i que han estat un període llarg en coma. “Quan es desperten, moltes vegades no saben on són i quan a poc a poc comencen a ser conscients veuen que no podran ser el què eren abans i els causa ansietat”, ha exposat. Per aquest motiu, actes com els d’aquest divendres suposen “petites oportunitats que et donen una mica d’alegria i ànims per veure que pots aconseguir una bona recuperació”.

Des del SAAS, lamenten que només s’hagin pogut dur a terme sis actuacions durant l’any i treballaran per intentar trobar més artistes que vulguin sumar-se en aquesta iniciativa i contribuir a la recuperació i felicitat dels pacients.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending