Un doble assassinat, Andorra i el 1950

El comissari Cerni Llop i l’exbatlle Climent Masoliver tornen al tercer llibre de la sèrie de l’escriptora escaldenca, Ludmilla Lacueva

Cerni Llop i l’exbatlle, Climent Masoliver, tornen a posar-se a la feina a ‘Olor de difunt’, la nova novel·la de Ludmilla Lacueva, que es publicarà al novembre. En aquesta nova història, hauran d’esbrinar un doble assassinat que commou al país. Tot i això, el misteri no s’amaga únicament en aquest fatídic fet, “el més important és el que s’amaga darrere i que vaig desgranant a la història. Amb l’assassinat sols veus la punta l’iceberg”.

Amb únicament la portada publicada, Lacueva explica que, entre les pàgines que amagarà, es podrà trobar “una obra coral, amb personatges molt diversos que anirem coneixent a través de dues històries paral·leles”. Així, l’escriptora endinsa al lector en la societat andorrana, l’actual i la del 1950, fent salts en el temps i descobrint el passat i el present del país, els seus costums, tradicions i realitats. El personatge de Climent es donarà a conèixer d’una manera més intima, donant explicació a moltes de les seves actituds actuals. Lacueva explica que es tracta d’una “història d’il·lusions, d’enyorança de temps passats, de vivències sovint idealitzades, però també de pèrdues i decepcions que queden ben enquistades a l’ànima”.

Cal entendre que aquestes històries es regiraran entre elles mateixes, donant peu entendre l’actualitat a través del passat, així com passa a la vida real. “M’interessava molt viatjar al passat d’aquesta Andorra del 1950 que encara no ha entrat ben bé en l’era moderna i encara guarda els seus usos i costums, el bon veïnatge i s’ajuden tant com poden”. Lacueva, en aquesta novel·la, reflectirà una de les característiques principals de la societat del principat, la germanor i el treball conjunt en dues històries “on s’entrellacen la cobdícia i el desig de prosperar”.

Abans de fer pública aquesta darrera novel·la, Lacueva ja ha vist recompensada, en certa manera, la seva feina creant i escrivint aquesta sèrie de misteris. Recentment ha estat finalista al V Festival de Novel·la Negra del Garraf Cubelles Noir, en la secció de les obres escrites “per una dona en català i publicada el 2020”, amb ‘Scrap Mortal’. Aquesta tercera part de les aventures de Cerni Llop i Climent Masoliver es publicaran al novembre, amb Llibres del delicte.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending