El Diumenge de Rams ressuscita

Després de dos anys sense poder celebrar aquesta tradició per culpa del coronavirus, moltes famílies han acudit a les esglésies del país amb les emblemàtiques palmes i palmons portades pels nens

Diumenge de Rams sempre ha marcat el tret de sortida de la Setmana Santa. I aquest any ho ha tornat a fer. Després de dos anys consecutius sense poder fer la celebració amb normalitat, les imatges dels nens i famílies amb les palmes i el llorer. Els oficis s’han pogut celebrar, per fi, sense restriccions religioses.

La jornada serveix per commemorar l’entrada de Jesús a Jerusalem, dies abans de la seva detenció i execució a la creu. Dona, per tant, inicia a la Setmana Santa. Al llarg dels darrers dies, les botigues especialitzades en la venda de palmes i palmons havien pogut comprovar com hi havia ganes de recuperar la tradició, amb un increment notable de les vendes.

I és que, cal recordar, des del 2019 aquesta jornada no s’havia pogut celebrar amb normalitat, per culpa de la pandèmia del coronavirus. El 2020, encara s’estava en ple confinament. L’any passat, les restriccions encara eren fortes i, per tant, les aglomeracions no eren pas recomanables.

La millora de la situació sanitària, en canvi, ha permès recuperar la tradició, mai millor dit, tal com Déu mana. Així s’ha pogut constatar a la majoria d’esglésies del país. Moltes famílies s’han apropat a celebrar missa amb els seus nens portant els emblemàtics elements. Un bon exemple s’ha pogut veure a Santa Eulàlia, a Encamp.

Per alguns dels nens, sobretot els més petits, era el primer dia que podien dur la palma. Moltes persones no amagaven la seva alegria per poder tornar a viure una jornada que “és especial”. I és que, ha quedat clar, l’havien trobada a faltar.  

 

Etiquetes

Comentaris

Trending