Un dia sencer pedalant pels trasplantaments d’òrgans

ATIDA participarà a la Mussara, que tindrà lloc el pròxim mes de juliol al circuit de Montmeló, i formarà part d’un dels equips que s’enfrontarà a la prova de 24 hores dalt de la bicicleta

Els pedals no pararan durant 24 hores. Un dia sencer dalt de la bicicleta – fent relleus amb les persones de l’equip – per demostrar moltes coses. La primera d’elles, que els trasplantaments no limiten, sinó que donen vida. L’Associació de Trasplantats d’Andorra (ATIDA) estarà present a la convocatòria del juliol de la Mussara, la jornada que se celebra al circuit de Montmeló, a Barcelona, i que compta amb diversos equips que s’enfrontaran a aquesta prova.

Seran dos els andorrans que estaran pedalant durant un dia sencer. Una d’elles serà la secretaria d’ATIDA, Maria Martínez. Tots dos formaran part d’un equip de sis persones que s’aniran tornant per pujar a la bicicleta i que no parin de rodar els pedals. Serà de les 10:00h del dia 8 de juliol, fins a les 10:00 del dia 9. En total, 24 hores que reuniran trasplantats i donants per tenir una jornada de festivitat, però també de reivindicació, per fer valdre la importància de l’esport en la vida d’una persona que ha passat per aquest procediment.

Martínez explica que la finalitat és promoure la donació d’òrgans, però també “agrair als qui ja ho han fet la seva generositat, també a les seves famílies, i promoure l’activitat física, remarcant els beneficis que té en els trasplantats”. Hi haurà de tot tipus, assegura, “de cor, de medul·la, de ronyó...” En total, onze donants i tretze trasplantats es calçaran les sabatilles i faran el possible per superar el repte que se’ls posarà al davant, que no serà fàcil.

Per aquest motiu, principalment, s’ha dividit en equips. Des d’ATIDA s’ha fet amb trasplantats d’Espanya, i seran sis les persones que pedalaran juntes. Bé, per torns. Martínez explica que els grups podien ser des de dos fins a vuit persones. “Nosaltres hem aconseguit tres equips de sis persones, amb dues persones que ens ajudaran i que faran que siguin més fàcils les 24 hores”, indica. La jornada serà també una excusa “per trobar-nos i celebrar la vida, celebrar que tenim salut, i entregar el nostre temps a aquesta cursa”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending