De maître de la Borda de l’Avi a repartidor de sort des de Ripoll

Marc Rosa va treballar durant onze anys al Principat, especialment en establiments hotelers o de la restauració de la Massana, i ara regenta amb sa mare una administració de loteriaAquest diumenge va repartir una part del tercer premi de ‘La Grossa’ de Nadal amb el número 750 i com a mínim va enviar cap al Principat 20 dècims, més d’un milió d’euros al capdavall

Si una part del tercer premi de la loteria espanyola de Nadal, ‘La Grossa’ de Nadal, ha vingut a parar al Principat, la culpa n’és de Marc Rosa. Juntament amb la seva mare regenta l’administració de loteria número 2 de Ripoll. Es va posar al capdavant del ‘Trebol’ ripollès el 2010, just en tornar a casa procedent d’Andorra. I és que Rosa va estar una dècada llarga treballant al país i d’aquí que hi mantingui una bona pila de contactes. Amics, coneguts i saludats alguns dels quals podran passar unes festes amb uns quants dinerons de més a la butxaca.

“Hi tinc bastanta clientela, a Andorra”, recorda Marc Rosa. De fet, encara ara hi puja de tant en tant. No és la primera vegada que reparteix la sort al Principat per Nadal. El 2011 hi va portar una part d’un cinquè premi. I el 2012, va repetir, llavors, amb un quart que recorda perfectament: el 23475. Enguany ho ha fet amb el tercer, un 750 al qual està abonat de manera fixa i que li ha permès repartir, en total, 18 milions d’euros. Rosa calcula que una mica més d’un milió ha vingut a parar al Principat. A tot estirar, dècim a dècim. És a dir, com a molt, a cada beneficiari del país li ha correspost 50.000 euros.

L’administrador de loteria ripollès va estar vinculat durant la seva estada laboral al Principat (1998-2010) a diversos establiments d’hoteleria i restauració, especialment a la Massana i Arinsal. I si se’l coneix per alguna cosa, diu, és per haver estat durant molt temps el maître de la Borda de l’Avi. També la seva dona va treballar en un parell de centres comercials d’Andorra la Vella, amb la qual cosa el radi de coneixences s’amplia i d’aquí que hagi fet arribar la sort ben repartida aquest Nadal gràcies al 750.

Entre els premiats hi ha algun empleat del grup hoteler que va refusar el número per lleig i altres coneguts de l'administrador de loteria que li encarreguen sovint loteria

Rosa i la seva administració de loteria col·laboren assíduament amb el quiosc ‘El Matiner’, a la plaça de la Rotonda, que ha estat un dels establiments que va repartir aquell quart i cinquè premis esmentats. En canvi, en aquesta ocasió no va vendre el 750 premiat. De fet, no agrada massa. Almenys no a Andorra. Marc Rosa el va oferir, com altres Nadals ha fet, a un grup hoteler del Principat que, com a mínim, té tres locals. Juga a tres números, com a mínim. El responsable vol sempre, i entre altres, un número amb la terminació 50. Però el 750 no li agrada i en Rosa se les ha d’empescar per trobar-li un altre número que li plagui més.

“No et puc dir de quin hotel es tracta perquè em matarien”, diu sorneguer l’administrador de la loteria de Ripoll. Sí que admet que alguns dels empleats de l’hotel, com també treballadors d’altres locals on hi té coneguts o va treballar-hi (ell o la seva dona) van acabar quedant-se el número premiat. Compta que va enviar cap a Andorra “dues fulles o dues fulles i mitja”. Això són entre 20 i 25 dècims, atès que cada fulla la componen deu butlletes, a raó, en aquest cas, de 50.000 euros de premi per butlleta. Fet i debatut, entre un milió d’euros i un milió i quart.

Una pessigadeta de bona sort que l’antic maître de la Borda de l’Avi, ara ‘transformat’ en repartidor de bona fortuna via loteria, va enviar cap a Andorra. I que espera continuar enviant.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending