Un ‘Cuore’ per escalfar els motors del Carnaval

La popular revista satírica torna com a prèvia a les festes que començaran dissabte, de nou llançant dards a la classe política i rememorant aspectes de l’actualitat d’Encamp i de la resta del país

El compte enrere ha començat. Dissabte, es viurà el tret de sortida al Carnaval d’Encamp. Aquell que, com remarca la comissió de festes, és “immortal”. Per escalfar motors i matar el cuc en els dies previs a la parròquia ja es pot trobar el tradicional diari, enguany reconvertit en una revista del cor: ‘Cuore.Encamp’. Com és habitual, les seves pàgines, a veure d’informar del programa i recollir les millors imatges de l’any passat, també reparteix bromes a costa, principalment, de la classe política del país.

La revista ja circula pel poble amb un triple objectiu: informar dels diferents actes del Carnaval, de les regles del concurs de comparses, rememorar la celebració del 2021 i, sobretot, fer molta conya. Enguany, tot s’ha de dir, la novetat és una entrevista amb el cap de Govern a càrrec dels membres de la mateixa comissió de festes. Un intercanvi de preguntes i respostes que, tot s’ha de dir, potser Xavier Espot es pren massa seriosament en alguns moments.

El màxim responsable de l’executiu revela que de petit volia ser professor, esquiva la pregunta perillosa sobre quina Ossa prefereix (la d’Encamp o la d’Ordino) i revela que el més graciós al Consell General és el massanenc Raul Ferré. Per cert, com a mínim és curiosa la resposta a la qüestió sobre quant paga de lloguer: “Soc afortunat en aquest sentit i no pago lloguer, ho dic amb tota la humilitat del món”.

La resta de la revista també llança dards. Per exemple, es recorda la dimissió de l’exministre de Finances, Eric Jover, protagonista, segons la peculiar cartellera de la publicació, de la pel·lícula ‘Un ladrón honesto’. De fet, qui fou portaveu del Govern ha estat expulsat d’un xat polític on, com a la realitat, no és possible trobar acords.  

La revista també proposa altres films. Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes acabaran pactant, es vaticina, un fet que és ‘La cruda realidad’ mentre que el conseller comunal David Cruz protagonitzarà ‘Casper’.

Al llar de les pàgines també es pot trobar un horòscop molt centrat en allò que ha de fer cada signe durant el Carnaval o mots encreuats molt vinculats a l’actualitat, com ara les pèrdues viscudes el 2022 a la CASS, el cost de l’habitatge o les perilloses conductes al volant del propietari d’un vehicle d’alta gamma o un curiós xat al mòbil, en el qual no falta alguna pulla cap a l’altra vall: “Sabeu que l’Ossa és patrimoni de l’Unesco? La d’Ordino també? Pensava que s’havia de tenir continuïtat en el temps per ser patrimoni”.

Etiquetes

Comentaris

Trending