La cultura urbana de l’Alpha Space envaeix el Prat Gran

La segona edició del festival s’enceta amb expectatives de superar l’afluència de l’anterior i amb una programació preparada per a tot el dia

Després d’una polèmica primera edició, l’Alpha Space torna a Escaldes-Engordany. En aquesta ocasió, ho fa a l’aparcament d’autobusos del Prat Gran, on s’han reunit nombrosos artistes, esportistes i representants de la cultura més urbana. Les previsions són bones, amb les expectatives de superar l’afluència del mes de juny, tot i la poca antelació per poder promocionar l’esdeveniment.

L’ambient al Prat del Roure acompanya el que es pot trobar a l’interior. Música dels discjòqueis Richy Vuelcom i John Holt donen la benvinguda a un espai que torna a reunir la cultura més urbana i alternativa del país. Aquella que sembla que sempre queda amagada o relegada, però que també té molt a dir. “Volem donar conèixer i reivindicar que a Andorra hi ha molts talents”, explica la coordinadora del projecte, Soraya Miquel.

L’espai s’ha dividit en seccions, ocupant la major part una pista d’skate on els joves utilitzen taules i patins de línia. “Hem inclòs diversos premis en metàl·lic per a aquells que facin certs trucs, és una cosa que es fa molt al carrer”, apunta Miquel. És a dir, si s’aconsegueix fer una cabriola en concret, el participant s’emportarà una quantitat gairebé simbòlica en metàl·lic, que ha sigut donada per una empresa de roba esportiva del país.

Allà també hi ha acudit un artesà, que fa amb les seves pròpies mans patins i taules d’snow, “és una passada veure com treballa”, afirma Miquel. A les 16 h es farà un taller on es donaran les nocions bàsiques per aprendre a fer taules de les dues modalitats. Abans, però, es farà una premiere d’un vídeo centrat en l’snowboard, que comptarà amb els riders protagonistes presents.

“Durant la tarda, sobretot, esperem més afluència. La gent ja haurà escoltat que estem aquí i és també on tenim més activitats”

Com no, en aquesta ocasió tampoc han pogut faltar els artistes, que tenen el seu propi espai. Treballant amb diversos materials, es poden visitar les seves obres o adquirir-les i, fins i tot, veure’ls treballar en directe. També hi ha una zona de restauració, a càrrec del bar l’Hòstia i una zona lúdica amb dards, futbolí i una grua.

Al mes de juny van passar per l’Alpha Space al llarg del dia fins a 400 persones. En aquesta ocasió, l’organització espera que puguin passar-ne fins a 500, de forma esglaonada, perquè a l’aparcament l’aforament és de 350. “Durant la tarda, sobretot, esperem més afluència. La gent ja haurà escoltat que estem aquí i és també on tenim més activitats”, puntualitza Miquel. A l’exterior, a més, hi ha un grup fent malabarismes que, esperen, pugui atreure visitants. “Estem en una bona zona i és dissabte, estem segurs que anirà molt bé”, afirma la coordinadora.

Etiquetes

Comentaris

Trending