Una crida a tenir cura del medi ambient

El Martin Dawwin i la seva parella han volgut compartir un vídeo on se’ls veu netejant de brutícia el mirador de la Comella per denunciar l’estat de molts d’aquests indrets i conscienciar de la necessitat de mantenir-los en condicions

El Martin Dawwin volia que la seva parella descobrís les meravelles d’Andorra. Per això, la va portar a un dels nombrosos miradors repartits per tot el país. Concretament, el de la Comella. La sorpresa, però, va ser desagradable. Se’l van trobar ple de brutícia. I s’hi va rebel·lar. Va decidir que, més enllà de marxar en silenci i enfadat, calia fer alguna cosa diferent, com ara netejar l’espai.

“Ens vam quedar molt sorpresos en veure tota la brutícia i vam dir que no ho podien deixar així”, explica. Per això, van anar a buscar bosses i es van estar prop de dues hores recollint totes les deixalles que, al llarg del temps, i per culpa de l’incivisme de la gent s’han anat acumulant a la zona.

Després, va trucar al comú. Des de la corporació es va enviar un vehicle a recollir tot el material extret de la natura. Fins a deu bosses en total.

El Martin, però, també ha volgut llançar un missatge a la resta de la ciutadania. Va gravar-se en acció i ha acabat editant un vídeo en el qual posa en relleu la importància de protegir i cuidar el medi natural. “Volia ensenyar els andorrans que amb una mica d’esforç de cadascú, tirant les coses a la brossa i no a la natura, canviaria molt la cosa”, comenta.

I és que, lamenta, el de la Comella no és l’únic mirador del Principat que pateix aquest trist problema. Altres espais similars també es troben bruts. Amb la gravació, el Martin, que fa 21 anys que viu a Andorra, confia que més ciutadans “s’animen a ajudar”. I és que, alerta, la situació “és culpa de qui ho llança però també de qui ho veu i no fa res”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending