Cortines de fum… o d’aire calent

La pregunta del PS sobre la suposada manca d’estalvi energètic de perfumeries i d’establiments de roba dels eixos comercials tenen destinataris directes -Espot i Gallardo- als quals no se’ls ha posat massa bé la qüestió

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, podran respondre, si ho creuen oportú i ho volen, una pregunta amb trampa o mala llet o com li vulguin dir que el president del grup parlamentari socialdemòcrata i líder del PS, Pere López, els ha dedicat personalment. La cita és dijous de la setmana que ve, i la sessió es preveu, com a mínim, moguda. El socialdemòcrata demana per la manca d’estalvi energètic de perfumeries i establiments de roba situades als eixos comercials del país. Directe a la jugular.

I és que a ningú no se li escapa la vinculació directa, directíssima, d’Espot amb la cadena perfumera Júlia o de Gallardo amb les botigues del grup Via Moda i tots els establiments franquiciats que dita casa gestiona especialment i entre d’altres punts a les avingudes Meritxell i Carlemany. Són dels establiments que més clarament aposten per portes obertes i cortines d’aire calent. O cortines de fum, depèn com es vulgui. Perquè el combat, el convit a estalviar energia, sembla fum si es traspassa els clams teòrics a la realitat. A la pràctica.

Un establiment a l'eix comercial amb la porta oberta i una cortina d'aire activada.

Relacionat

Les mesures d’estalvi energètic no prohibeixen les cortines d’aire calent dels comerços

O això almenys és el que vol sondejar, posar a prova, Pere López. El parlamentari del PS demana per les actuacions de determinats comerços –“entre d’altres, d’establiments de perfumeria i de venda de roba de les principals avingudes comercials”- que “superen la temperatura interior establerta, que tenen les portes exteriors totalment obertes, que disposen en l’interior d’una gran intensitat lumínica i cortines d’aire calent”. López demana si aquestes actuacions s’emmarquen en les recomanacions i disposicions establertes pel Govern en relació a l’estalvi energètic i pels controls i mesures sancionadores que ha realitzat l’executiu al respecte.

La qüestió, asseguren les fonts consultades, no s’ha posat gens bé en l’entorn dels dos dirigents governamentals, que s’ho han agafat com un atac directe. De fet, segurament és el que és, i augura un bon embat durant la sessió parlamentària de control a l’executiu. Les portes de bat a bat en establiments de l’eix comercial per excel·lència del país no són una exclusiva de les dues cadenes esmentades. Però tenen tanta representació en aquell indret que la seva presència és notòria.

Els consellers generals socialdemòcrates.

Relacionat

López qüestiona que el Govern assumeixi les pèrdues de la concessió de l’heliport

I el president socialdemòcrata no s’ha tallat ni poc ni gens a l’hora de fer la pregunta. La intenció és evidenciar que els dirigents polítics de la majoria diuen una cosa i en fan una altra. No és la primera vegada que el PS, que López, opta per aquest camí. Ara caldrà veure com li va el debat. Perquè el darrer, el referit als salaris dels càrrecs polítics, se li va girar en contra. I ara cap polític tindrà increment salarial. Tampoc els parlamentaris socialdemòcrates. Ni poc ni gens. Zero per cent d’augment.

Comentaris (14)

Trending