López qüestiona que el Govern assumeixi les pèrdues de la concessió de l’heliport

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat tres preguntes perquè l’Executiu respongui oralment al Consell General en relació a aquest tema, així com les mesures d’eficiència energètica i el desplegament reglamentari de les lleis aprovades

Comentaris

Els consellers generals socialdemòcrates.
Els consellers generals socialdemòcrates.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat tres preguntes per tal que el Govern les respongui de forma oral en el proper ple del Consell General. La primera d’elles fa referència a la concessió de l’heliport nacional, amb la qual el president de la formació, Pere López, qüestiona que s’hagi previst una clàusula que pot arribar a suposar un cost per a l’erari públic de més de 7,5 milions d’euros. Les altres qüestions demanen per les mesures d’eficiència energètica i pel desplegament reglamentari de les lleis aprovades.

Pel que fa a l’heliport, López planteja en la pregunta tramesa al Consell General que fins a la data no es disposa d’acords internacionals, ni de garanties per a la previsió de combustible, ni de certificats per a l’operació internacional o del model d’helicòpter que podria operar. Així mateix, assenyala que “s’ha previst que el Govern assumirà el total de les pèrdues de la concessió fins a un import del 75% del cost de la construcció”, que es calcula, segons indica, en més de 10 milions, “enlloc dels 3,7 previstos inicialment”. López, per tant, demana “com s’ha pogut preveure una clàusula que pot arribar a suposar un cost per a l’erari públic, és a dir per a tots nosaltres, de més de 7,5 milions d’euros en un projecte que presenta tants dubtes sobre la seva viabilitat i realitat?”.

Així mateix, López ha fet arribar una carta sol·licitant la intervenció de la síndica general en el tema de l’heliport nacional. Al seu entendre, el ministre responsable, Jordi Gallardo, “eludia la resposta d’alguna de les preguntes o la tramesa de determinades informacions sota el pretext de que aquestes o bé es trobaven al plec de bases del concurs o bé en el fet de que varen ser objecte d’exposició pública”. El líder socialdemòcrata demana que es torni a requerir la informació, ja que “aquests motius, al nostre entendre, no poden ser en cap cas objecte de no resposta per part del Govern”.

En una altra pregunta, el president socialdemòcrata demana per les mesures d’estalvi energètic, i més concretament per les actuacions de determinats comerços que “superen la temperatura interior establerta, que tenen les portes exteriors totalment obertes, que disposen en l’interior d’una gran intensitat lumínica i cortines d’aire calent”. López demana si aquestes actuacions s’emmarquen en les recomanacions i disposicions establertes pel Govern en relació a l’estalvi energètic i pels controls i mesures sancionadores que ha realitzat l’executiu al respecte.

Finalment, des del PS s’ha formulat una tercera pregunta per a ser resposta de forma oral. En aquest cas la planteja el conseller general Jordi Font i fa referència al desplegament reglamentari de les lleis aprovades en les darreres legislatures. Concretament Font demana si “era conscient el Govern de tota la feina de desplegament reglamentari pendent de realitzar”. La qüestió es planteja després d’obtenir les respostes obtingudes en demanar a cada ministeri els reglaments que tenia pendents per aprovar.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending