El cop de puny fantasma

La fiscalia demana vuit mesos de presó condicional a un jove a qui acusa d’haver agredit un altre noi a la sortida d’un local d’oci nocturn de Santa Coloma la vigília de Reis del 2019 i li reclama 3.042 euros per compensar els perjudicis causats a la víctima

Una dent pels aires i l’operació per corregir la miopia gairebé avortada. Però el cop de puny que suposadament va rebre un jove lauredià que la vigília de Reis del 2019 sortia d’un local d’oci nocturn, potser discoteca, com vulguin, que llavors hi havia a la zona del Pobladó ningú no el va rebre. El jove el va rebre. I les constatacions mèdiques, forenses, hi van ser. Però l’agressor suposat ho nega i tres o quatre amics que anaven amb ell no van veure res. La fiscalia considera, però, que els indicis, les imatges, les declaracions de la víctima... són suficients per reclamar una condemna per l’acusat.

Un altre jove, casualment també de Sant Julià, hauria estat el qui hauria repartit l’estopa. Un cop de puny a la cara i un cop de peu quan l’agredit queia al terra i mirava d’evitar-ho. Escoltant l’acusat -que s’enfronta davant el Tribunal de Corts, que ha vist el cas aquest migdia, a 8 mesos de presó condicional- un sant. Incapaç de matar una mosca tot i que amb anterioritat a aquest episodi violent ja va acceptar una condemna en el marc d’un altre altercat. Si s’escolten els testimonis, víctima inclosa, aquella nit es va beure. Però es va beure amb mesura. Això sí, ningú va veure res i potser la culpa la va tenir el beure.

L’acusat nega els fets i els companys de festa del 5 de gener del 2019 asseguren que no podia pas ser que aquell xicot hagués pegat ningú, però les declaracions de la víctima i una foto que va fer amb el mòbil l’incriminen

En fi, que resulta que aquell 5 de gener la víctima havia acudit amb alguns amics a la discoteca. L’agressor presumpte, tres quarts del mateix. El primer, en un moment donat, va veure una parella coneguda que tenia alguns problemes amb altres usuaris del local i hi va intercedir. Suposadament sense que anés a més. Estona després, ja a la sortida del local, a l’exterior, el jove a qui li acabaria saltant la dent, es quedaria parlant amb algunes de les persones amb qui havia mantingut prèviament aquelles diferències. Amicalment, sense agror.

I de cop apareix un braç i es troba el puny encastat a la cara. I després la puntada de peu sense haver acabat de caure. I la dent trencada i la visió de nou borrosa. El noi, quan es va refer, va fotografiar el presumpte agressor i els seus acompanyants. L’endemà, o al cap d’un parell de dies, va interposar la denúncia. Encara que diguin que no, de les manifestacions dels uns i dels altres. De les justificacions o atribucions de l’advocada defensora, el que sí que ha quedat clar és que passats de voltes i d’alcohol, més d’un hi anava, I que allò tampoc no va ser la batalla del segle.

Però el fiscal considera que hi ha elements suficients per condemnar l’acusat per un delicte major de lesions doloses que han necessitat tractament mèdic posterior per a la seva curació. I a part de la presó condicional, també reclama que s’aboni a la víctima 3.042,15 euros arran dels perjudicis causats. L’agredit ha deixat tota reclamació en mans de la fiscalia. La defensa de l’agressor no està d’acord amb la descripció dels fets i ha remarcat davant el tribunal que l’única prova indiciària és la declaració de la víctima.

En fi, que òbviament en reclama l’absolució. Perquè el seu patrocinat no hauria estat. La dent va volar i l’operació de correcció de miopia se’n va anar a can pistraus. Però el cop de puny, atès el que s’ha viscut a la sala, semblava fantasma. Invisible, almenys.

Comentaris

Trending